Combinatul chimic Chimcomplex își oprește temporar activitatea, din cauza unui incendiu la furnizorul de energie electrică și abur CET Govora

Redacția aug. 3, 2022 1 comentarii
Chimcomplex Oltchim Compania Română de Chimie

Combinatul chimic Chimcomplex Borzești, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a anunțat miercuri că își oprește timp de două săptămâni activitatea la Râmnicu Vâlcea, din cauza unor defecțiuni tehnice apărute la CET Govora, care furnizează energie electrică și abur pentru platformă.

Închiderea temporară a activității de producție în cadrul platformei industriale Rm. Vâlcea va avea loc pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 4 august, până la remedierea defecțiunilor tehnice apărute la CET Govora SA și repornirea furnizării cu energie și abur.

„CET Govora SA ne-a informat în legătură cu oprirea în avarie a generatoarelor G3 și G4, urmată de un incendiu la cablurile de evacuare a energiei electrice, iar cazanul de abur s-a spart, devenind indisponibil. Aceste evenimente afectează funcționarea platformei industriale a Chimcomplex din Rm. Vâlcea, în sensul că a fost întreruptă furnizarea energiei electrice și a aburului industrial de către CET Govora S.A., principalul furnizor de energie electrică și abur industrial al platformei”, arată un anunț al Chimcomplex la Bursa de Valori București.

Contractele individuale de muncă ale salariaților afectați de încetarea temporară a activității Chimcomplex se suspendă în această perioadă, aceștia urmând să primească o indemnizație de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile și contractului colectiv de muncă, mai transmite compania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *