Comisia Europeană: Investiții de peste 207 milioane de euro în 15 primării pe ambele maluri ale Dunării până în 2027 

bani, finantari, euro

Comisia Europeană a aprobat Programul de Cooperare Transfrontalieră Interreg VI-A România – Bulgaria 2021-2027. Acesta prevede investiții de peste 207 milioane de euro în zonele de frontieră ale celor două țări. Acestea acoperă 8 regiuni din nordul Bulgariei (Vidin, Vrața, Montana, Veliko Târnovo, Pleven, Ruse, Dobrici și Silistra, precum și 7 județe din partea de sud a României (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța), a anunțat Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice de la Sofia, scrie Rador.

80% din fonduri sunt asigurate de Fondul European de Dezvoltare Regională, 20% sunt cofinanțare națională a celor două țări.

Un nou element esențial în următorii 7 ani este sprijinirea măsurilor integrate pentru dezvoltarea zonei transfrontaliere, inclusiv investiții în diverse sectoare complementare.

Printre proiectele prioritare ale Programului se numără construirea unei părți comune a traseului de biciclete Eurovelo Route 6. De asemenea, sunt prevăzute măsuri pentru stimularea activităților turistice și culturale, consolidarea economiei locale și asigurarea unei legături durabile de transport între localitățile dunărene.

Vor fi finanțate proiecte și în domeniile mobilității și conectivității, conservării naturii și a biodiversității, prevenirea riscurilor și adaptarea la schimbările climatice, educație, turism și cultură.

Foto: Pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *