Uniunea Europeană a respins luni criticile venite din partea Statelor Unite cu privire la reglementările sale tehnologice de referință, de care mulți se temeau că ar putea fi incluse în negocierile comerciale în curs cu SUA și ulterior atenuate.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Recent adoptat, Actul privind Piețele Digitale (DMA) urmărește să limiteze puterea unor companii precum Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, compania chineză ByteDance și Booking.com.
Actul privind Serviciile Digitale (DSA) obligă marile platforme online să ia măsuri suplimentare pentru a combate conținutul ilegal și dăunător. Ambele acte legislative au fost criticate de administrația americană, care susține că acestea vizează în mod nedrept companiile de tehnologie din SUA.
„Legislațiile nu vor fi modificate. DMA și DSA nu sunt pe masa negocierilor comerciale cu SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt Thomas Regnier în cadrul unei conferințe de presă zilnice.
El a afirmat că UE nu va accepta nicio interferență din partea guvernelor străine în ceea ce privește modul în care își aplică regulamentele de referință, care prevăd amenzi substanțiale în caz de încălcare.
„Nu vom ajusta implementarea legislației noastre în funcție de acțiunile țărilor terțe. Dacă am începe să facem asta, atunci ar trebui să o facem cu numeroase țări terțe”, a spus Regnier.
Uniunea Europeană a aplicat primele amenzi pentru Apple și Meta la începutul acestui an, iar ambele companii riscă amenzi zilnice suplimentare dacă autoritățile de reglementare constată că nu s-au conformat încă normelor în lunile următoare.