Comisia Europeană vrea amânarea cu trei ani a taxelor vamale pentru vânzarea mașinilor electrice între Marea Britanie și UE/ Guvernul britanic a susținut că taxele ar genera costuri excesive pentru industria auto până în 2027

masini electrice statie incarcare

Bruxelles-ul a propus amânarea cu trei ani a introducerii de taxe vamale pentru vânzările de vehicule electrice între Marea Britanie și UE, acceptând o cerere a Londrei susținută de industria auto, scrie Financial Times.

Comisia Europeană va aproba miercuri acest plan, au declarat pentru Financial Times oficiali familiarizați cu aceste intenții. Cele 27 de state membre trebuie apoi să fie de acord, marea majoritate fiind favorabilă.

Guvernul britanic, susținut de producătorii de automobile din întreaga Europă, solicitase amânarea taxelor vamale post-Brexit, despre care susținea că ar genera costuri excesive pentru industrie, din 2024 până în 2027.

Taxa de 10% urma să fie impusă pentru mașinile cu baterii fabricate în afara Regatului Unit și a UE, în cadrul acordului comercial post-Brexit care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie.

Comisia insistase anterior că va respecta calendarul inițial al taxei, avertizând că aceasta ar reduce stimulentele pentru producătorii de baterii de a investi în bloc.

Sursa Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *