Compania austriacă OMV a fost notificată de Gazprom cu privire la reducerea livrărilor de gaze naturale

OMV sigla sursa site oficial sursa foto: Site oficial

Compania austriacă de petrol și gaze OMV a fost notificată de gigantul rus Gazprom cu privire la întreruperea livrărilor de gaze, a anunțat joi cotidianul Vedomosti, citând un purtător de cuvânt al OMV, scrie agenția rusă Tass.

Compania a declarat miercuri că livrările de gaze vor fi reduse, dar nu a precizat în ce măsură. „Dar această reducere poate fi complet compensată de OMV”, a spus purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al companiei italiene Eni a declarat, de asemenea, miercuri, că societatea a fost notificată de Gazprom cu privire la o reducere de 15% a livrărilor de gaze.

Gazprom a declarat marți că a fost nevoită să reducă livrările de gaze naturale prin conducta Nord Stream din cauza întârzierii revenirii unităților de pompare a gazelor după reparațiile efectuate de Siemens și a detectat defecțiuni la motoare.

Din acest motiv, Gazprom poate asigura livrări de doar 100 de milioane de metri cubi de gaze pe zi prin această conductă, în condițiile în care, conform planului, ar trebui să pompeze 167 de milioane de metri cubi pe zi.

Miercuri, Gazprom a anunțat că a fost nevoită să oprească funcționarea încă unui motor de turbină cu gaz Siemens după ce timpul mediu înainte de defecțiune a expirat. Ca urmare, livrările de gaze vor fi reduse în continuare cu o treime, la 67 de milioane de metri cubi pe zi, începând din noaptea de 16 iunie.

OMV a declarat la începutul lunii iunie că a plătit în euro pentru livrările de gaze din Rusia, conform noului model (transferul plăților către Gazprombank în euro), iar plata s-a făcut fără probleme.

sursa foto: Site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *