Compania canadiană de servicii de securitate Avante achiziționează 55% din North Star Support Group, companie de management al riscurilor și de securitate cu sediul în România. Tranzacția se ridică la 1,3 milioane de euro

angajati, acord, deal, afacere, negociere

Compania canadiană de servicii de securitate Avante a anunțat luni că achiziționează, prin intermediul filialei sale Avante International Inc., o participație de 55% în North Star Support Group S. R.R.L. (NSSG), o companie de management al riscurilor și de securitate cu sediul în România. Prețul de achiziție total se ridică la 1,3 milioane de euro.

Prețul de achiziție va fi plătit printr-o combinație de numerar în valoare de 1,2 milioane de euro și prin emiterea a 154.301 acțiuni ordinare în capitalul social al societății. Se preconizează că tranzacția se va încheia la 21 septembrie 2023.

„Această investiție strategică subliniază angajamentul Avante de a-și extinde oferta de servicii și tehnologia proprie și își sporește semnificativ amprenta internațională. Pe măsură ce Avante continuă să își dezvolte oferta de securitate corporativă pentru corporațiile din Fortune 500, compania va căuta să își extindă operațiunile în SUA, Europa și Orientul Mijlociu prin valorificarea bazei de clienți corporativi existenți ai NSSG și a expertizei pe piețele internaționale”, arată un comunicat al Avante.

Ca parte a tranzacției, Avante va încheia un acord al acționarilor în ceea ce privește NSSG și un acord de împrumut cu NSSG. În conformitate cu acordul acționarilor, conducerea NSSG va menține controlul zilnic al activității și Avante îl va numi, printre altele, pe Manny Mounouchos în consiliul de administrație al NSSG pentru un mandat inițial de 4 ani. În conformitate cu acordul de împrumut, Avante, indirect prin intermediul cumpărătorului, va avansa către NSSG un împrumut în valoare de până la 1 milion de euro pentru o perioadă de 4 ani, cu o dobândă egală cu rata dobânzii la rata de bază a Băncii Canadei plus 1% și rambursabilă în 8 rate trimestriale egale, începând cu data de 24 de luni de la data fiecărei trageri din împrumut. La momentul închiderii, se preconizează că vor fi avansați 500.000 EUR din împrumut.

„Parteneriatul a fost semnat pe 21 septembrie 2023 și joacă un rol semnificativ în strategia de creștere a NSSG. Compania românească aspiră să-și consolideze poziția de lider pe piața internațională și să stabilească noi standarde profesionale și etice în industria managementului riscului”, arată un comunicat al NSSG.

„Prin acest parteneriat cu Avante, NSSG anticipează o creștere accelerată și capacitatea de a oferi clienților săi un spectru și mai larg de verticale de servicii de securitate, utilizând tehnologia inovatoare și centrul de comandă și control de clasă mondială al Avante”, mai arată compania cu sediul în România.

Potrivit acesteia, principalele repere ale acestei achiziții includ:

1. Sinergia în servicii: Clienții Avante și NSSG vor beneficia de o gamă mai largă de servicii de gestionare a riscurilor și de securitate, de la servicii tradiționale de securitate cu personal la soluții moderne bazate pe tehnologie pentru o gamă largă de platforme de securitate corporativă.

2. Extindere globală: Ambele companii vor profita de rețelele lor globale respective pentru a oferi soluții de gestionare a riscurilor și de securitate fără întreruperi clienților corporativi la o scară internațională mai mare.

3. Inovație și expertiză: Colaborarea va valorifica sinergiile oferite de expertiza fiecărei părți în materie de inovare și tehnologie pentru a rămâne în fruntea industriei de securitate.

4. Eficiență operațională: Parteneriatul va spori eficiența operațională, asigurând furnizarea continuă de servicii excepționale de gestionare a riscurilor și de securitate.

Manny Mounouchos, CEO al Avante, și-a exprimat entuziasmul cu privire la această mișcare strategică, declarând: „Această achiziție se aliniază cu strategia noastră corporativă de diversificare și creștere accelerată în afara pieței noastre principale din Toronto. Suntem încântați să ne unim forțele cu NSSG și credem că această colaborare va debloca noi oportunități pentru ambele companii. Această achiziție strategică va deschide calea pentru ca mai multe dintre platformele noastre tehnologice să fie adoptate rapid la nivel global de către clienții existenți ai NSSG.”

Alessandro Martello, CEO al NSSG, a adăugat: „Suntem mândri să avem Avante ca partener strategic. Valorile noastre comune, viziunea și pasiunea pentru calitate și inovație în gestionarea riscurilor vor transforma acest parteneriat într-un real succes. Pentru NSSG este o etapă importantă, în contextul în care dorim să ne extindem oferta globală de securitate corporativă. Baza de clienți de bază a Avante va beneficia de multe dintre serviciile noastre personalizate, aplicațiile de ultimă oră, creativitatea și abordarea etică a acestei activități dificile. Clienții noștri corporativi internaționali vor avea de asemenea de câștigat din acest parteneriat, deoarece vom valorifica Centrul de Control al Avante și vom integra platforma de supraveghere în activitatea noastră”.

NSSG a fost înființată în 2017 la București și oferă servicii integrate în managementul riscului, managementul crizelor, medicină la distanță, due diligence și managementul riscului de călătorie.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *