Compania de carsharing Spark va utiliza 100 de mașini Dacia Spring, care au intrat în flota sa, în urma unui parteneriat cu Dacia

SPARK Dacia-Spring-

Compania de carsharing Spark a încheiat un parteneriat cu Dacia și va adăuga 100 de mașini noi Dacia Spring, 100% electrice, în flota sa de carsharing. Odată cu această extindere, flota totală Spark va depăși 500 de mașini electrice în România, cu 6 modele diferite. Mașinile sunt deja disponibile pentru clienții din București.

Noile mașini vor crește semnificativ disponibilitatea serviciului de carsharing cu vehicule electrice în București. Dacia Spring este o mașină electrică potrivită pentru mobilitatea urbană, având o baterie de 27 kWh și o autonomie de până la 230 km, conform WLTP. Dintre toate piețele în care Spark operează în prezent, Dacia Spring este disponibilă exclusiv în România și se va afla în segmentul de preț redus al serviciului.

„Suntem foarte mulțumiți de ritmul în care ne dezvoltăm în România”, a declarat Dimitar Stoyanov, Country Manager al Spark România. „În numai doi ani am reușit să ne extindem flota auto de 10 ori și să devenim cel mai mare operator de carsharing din România. Avem mai mult de 80.000 de utilizatori și 6 modele diferite de mașini complet electrice. Mașinile noastre nu eliberează emisii nocive și astfel combatem unele dintre cele mai grave probleme din orașe – poluarea atmosferică și fonică, traficul intens și lipsa spațiilor de parcare. Fiecare dintre mașinile noastre este condusă în fiecare zi de numeroase persoane diferite, care au decis să nu folosească mașina personală sau chiar să nu dețină una”, a adăugat el.

La începutul acestui an, Spark a anunțat că a semnat un acord cu GEM Global Yield LLC SCS, un grup privat de investiții alternative cu sediul în Luxemburg, pentru un angajament de capital de 30 de milioane de euro.

În cadrul acordului, GEM se angajează să ofere Spark o facilitate de subscriere de acțiuni în valoare de până la 30 de milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni, după listarea publică a acțiunilor Spark Technologies. Veniturile obținute din această finanțare vor fi utilizate pentru intrarea pe noi piețe din UE, pentru extinderea masivă a bazei de clienți și a flotei Spark și pentru dezvoltarea continuă a sistemelor software patentate.

Sursa foto: Spark

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.