Compania germană Rheinmetall cumpără o participație majoritară la producătorul de vehicule militare Automecanica

automecanica Foto: Automecanica

Rheinmetall preia o participație majoritară de 72,5% în la producătorul de vehicule militare Automecanica Mediaș din România, anunță azi compania.

Acordul contractual mai trebuie încă aprobat de autoritățile guvernamentale relevante înainte de a intra în vigoare.

Continuând să își extindă prezența în România ca producător de vehicule militare, Rheinmetall preia o participație majoritară în cadrul producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș, conform companiei. Achiziția marchează extinderea întreprinderii de tehnologie cu sediul în Düsseldorf în Europa Centrală, “deschizând ușa către noi țări-client din regiune cu un potențial de vânzări substanțial”, transmit reprezentanții companiei. Rheinmetall are deja locații în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania. În decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul va deține o participație de 72,5% în această companie, care va funcționa în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL. Celelalte acțiuni ale companiei vor rămâne în mâini private. Acordul contractual mai trebuie încă aprobat de autoritățile guvernamentale relevante înainte de a intra în vigoare.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro și se așteaptă ca comenzile primite în actualul exercițiu financiar să fie de ordinul a trei cifre de milioane de euro.

“Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei”, consideră directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger.

Automecanica Mediaș este un producător de lungă durată de vehicule speciale, build-ons de camioane și remorci pentru piața civilă și militară. Rheinmetall colaborează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, România.

Conform unui comunicat al companiei, uzina din Mediaș, România, este pregătită să joace un rol cheie în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă construite în Occident în Ucraina, precum și în asigurarea suportului logistic. “Prezența Rheinmetall în România înseamnă că forțele desfășurate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurți și pe lanțuri de aprovizionare mai robuste”.

Achiziția reprezintă o nouă extindere a rețelei globale de producție de vehicule a Rheinmetall, care include deja uzine în Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Țările de Jos și Germania.Pe lângă extinderea semnificativă a capacității de producție și de întreținere a grupului, această mutare se adaugă la portofoliul actual de vehicule militare.

Autocamioanele, remorcile și alte vehicule speciale dezvoltate și produse de Automecanica sporesc și completează gama existentă de camioane militare a Rheinmetall, un domeniu în care Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) este o forță majoră pe piețele mondiale.

“Privind în viitor, șasiurile sistemelor antiaeriene aparținând armatei române urmează să fie întreținute și modernizate tot aici. Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 100 de milioane de euro și se așteaptă ca comenzile primite în următorul exercițiu financiar să fie de ordinul a trei cifre de milioane de euro”, transmite compania.

Automecanica este de mult timp un partener al forțelor armate române. În noua forumlă, Rheinmetall transmite că, mergând mai departe cu Automecanica, urmărește acum să fie “un partener de top al forțelor armate române, precum și al celor din țările vecine”.

Despre Rheinmetall

Cu sediul central în Düsseldorf, Germania, Rheinmetall AG este o întreprindere de tehnologie cu aproximativ 34.000 de angajați în 139 de locații din întreaga lume.

În 2022, grupul a înregistrat vânzări de 6,4 miliarde de euro. Unul dintre cei mai importanți producători de sisteme și echipamente militare din lume, Rheinmetall este, de asemenea, un motor al inovației tehnologice și industriale de viitor în sectorul civil. Un angajament puternic față de sustenabilitate este parte integrantă a strategiei Rheinmetall.

Despre Automecanica Mediaș SRL

Automecanica Mediaș este un producător român de autocamioane build-ons și remorci pentru piața civilă și militară. Compania produce, de asemenea, autocisterne pentru transportul de combustibil și produse alimentare lichide, precum și pentru transportul de mărfuri generale.În plus, portofoliul de produse al Automecanica include mașini de măturat străzile și vehicule de construcții.Înființată în 1941 sub numele de Atelierele de Stat pentru Aeronautică Mediaș, compania a trecut la producția de vehicule construite și platforme de ridicare în 1962.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: