Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team vrea să acceseze credite de 100 milioane euro pentru centrale fotovoltaice

Redacția apr. 12, 2023 0 comentarii
Simtel

Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team a prezentat la Bursa de Valori București (BVB) un document prin care acționarul Sergiu Bazarciuc cere aprobarea accesării unei finanţări de până la 100 mil. euro pentru dezvoltarea şi construcţia de centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate totală de peste 100 MWp, în cadrul ședinței AGA din 26.04.2023.

În document se menționează că, în vederea asigurării unui spectru cât mai larg de opțiuni privind sursele de finanțare pentru activitatea Societății, se are în vedere contractarea de finanțare(i) bancară(e), în valoarea maximă de 100.000.000 Euro sau echivalentul în lei, pentru dezvoltarea şi construcția de centrale electrice fotovoltaice, pentru achiziţia de proiecte „Ready to build” şi construirea lor dar şi pentru proiecte de stocare a energiei. 

Totodată, potrivit documentului, Societatea are în vedere că dezvoltarea activității și indicatorii de cifră de afaceri și profit permit obținerea finanțării bancare până la noul plafon propus. 

Punctul nou solicitat a fi introdus are în vedere propunerea de distribuire de dividende în numerar către acționarii Societății pentru a îi putea recompensa pe aceștia pentru susținerea pe care au arătat-o Societății, încă de la momentul listării și inclusiv în cadrul majorării capitalului social ce a avut loc în anul 2022. De asemenea, considerăm că această formă de distribuire a dividendelor reprezintă nu doar un mijloc de recompensare, ci și un examen al maturității prin care dorim să arătăm tuturor părților interesate faptul că Simtel Team S.A. este capabilă să livreze rezultatele anticipate în cadrul Bugetului de Venituri și Cheltuieli și să fie solidă din punct de vedere financiar, în timp ce se află în plin proces de accelerare și dezvoltare a afacerii. În plus, exercițiul distribuirii de dividende în numerar vine în anticiparea momentului la care Compania va fi listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, când va trebui să arătăm investitorilor noștri pe lângă constanță în creșterea afacerii și faptul că suntem capabili să îndeplinim așteptările acestora față de business-ul Simtel Team”, mai arată documentul de la BVB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *