Compania românească de IT Bento a încheiat un contract în valoare de 32 milioane lei, în urma desemnării Companiei drept câștigătoare a unei proceduri de achiziție publică organizată de Distribuție Energie Electrică România (DEER), societate deținută de Electrica S.A., potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București.
Compania a participat la procedura de achiziție publică în calitate de lider al unei asocieri, împreună cu EY România (Ernst & Young România).
În cadrul proiectului, compania va implementa o soluție care automatizează serviciile de teren și managementul forței de muncă în cadrul DEER, derulând astfel implementarea produselor software proprii, Bento Field Service Management (Bento FSM) și Bento Mobile Device Management (Bento MDM).
Implicarea Ernst & Young România constă în furnizarea de servicii de project management și analiză de business, reprezentând 11% dinactivitatea totală aferentă proiectului.
Durata contractului este de 10 ani, dar soluția IT furnizată de către Companie va fi operațională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. După implementare, Compania va acorda timp de 7 ani servicii de suport și mentenanță, plus servicii post-suport pentru încă 2 ani.
Compania românească de IT Bento a generat venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei în 2022, o creștere cu 26% comparativ cu anul 2021. Din această sumă, cifra de afaceri a contribuit cu 28,8 milioane de lei, în creștere cu 6%, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB).
Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 47% la veniturile din exploatare aferente 2022. În cadrul DEV, veniturile aferente etapelor de dezvoltare și implementare a proiectelor software au avut o contribuție de 65% în cifra de afaceri, iar veniturile aferente serviciilor de mentenanță și evoluție, care au un caracter recurent, au avut o contribuție de 35% în cifra de afaceri. Cea de-a doua divizie, “IT, Infrastructură și Cloud” (IT), alcătuită atât din servicii de proiectare și implementare IT, cât și din revânzare de echipamente și software, a contribuit cu 53% la veniturile din exploatare generate în anul 2022.