Companie de IT din Cluj vrea să angajeze 100 de ingineri, într-o piață care se luptă cu deficitul de personal. Ținta pe 5 ani: 500 de specialiști

digitalizare, calculator, cod, programare Sursa foto: Pixabay

Computacenter vrea să își dubleze numărul de angajați în centrul IT din România în acest an, iar în următorii 5 ani, compania intenționează să reunească peste 500 de specialiști IT în toată țara, anunță reprezentanții grupului. Compania a deschis recrutarea pentru specialiști din toată țara în regim 100% de telemuncă.

Pentru anul în curs, compania urmează să angajeze 100 de ingineri IT, specializați în tehnologii precum Java, .NET, JavaScript, Testare Manuală și Automată, IT Security, Cloud, de nivel senior, dar și intermediar.

Computacenter a deschis primul centru operațional din România în urmă cu un an, echipa ajungând la 100 de specialiști care lucrează în proporție de 100% în regim de telemuncă.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Putem spune că am riscat deschizând un centru în plină pandemie, dar am mizat pe calibrarea strategiei noastre de recrutare pe noile realități din piața muncii și noul mod de lucru redefinit de contextul pandemic. Am decis așadar să deschidem recrutarea pentru specialiști din toată țara în regim 100% de telemuncă”, afirmă Alexandra Boroș – HR Director, Computacenter România.

Computacenter România este un Centru pentru Servicii Profesionale de Digitalizare, axat pe furnizarea de servicii complete prin dezvoltarea și testarea de software, administrarea și dezvoltarea de soluții cloud și consultanță în securitate cibernetică pentru clienții din Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și din întreaga lume.

Cu un centru operațional deschis în Cluj-Napoca, compania are angajați și în Timișoara, București, Iași, Sibiu, Brașov, Oradea, Miercurea Ciuc, Galați, Satu Mare.

Computacenter activează atât în sectorul privat, cât și în cel public, în țări precum Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii sau Franța. Computacenter oferă marilor companii soluții complete de IT, de la dezvoltare aplicații software, securitate a datelor, la infrastructură cloud și transformare digitală. Portofoliul de clienți cuprinde entități de prestigiu ca: Autoritățile publice din Germania, BMW, Volkswagen, Royal Mail, UBS, William Hill, Asahi, Kellogg’s sau Channel 4.

Computacenter este o companie publică cotată la FTSE 250 din Londra (CCC.L) și are peste 17.000 de angajați în întreaga lume

Domeniul luptă cu deficitul de personal

Multre dintre companiile din domeniu caută în continuare angajați, iar industria IT& C se confruntă cu un puternic deficit de forță de muncă. În ultimul deceniu, industria de software și servicii IT a avut un singur an de scădere din punct de vedere a numărului de angajați, iar sectorul IT și Telecomunicații a ajuns să angajeze aproximativ 179.000 de persoane, adică circa 2,7% din totalul salariaților. Datele au fost publicate în Studiul privind impactul industriei de software si servicii IT in economia Romaniei, realizat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

În fiecare an, efectivul de salariați din industria de software și servicii IT se mărește, în medie, cu peste 9.000 de persoane, echivalentul populației unui oraș mic din România, mai arată studiul.

Citește mai multe aici:

Industria care își adaugă “un orășel” de angajați anual, dar încă suferă de lipsă de personal. Analiză ANIS: Dacă deficitul de forță de muncă din sectorul TIC ar fi eliminat, s-ar genera un aport la PIB-ul României de 300-350 milioane de euro anual

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: