Companiile americane iau atitudine în lupta anti-COVID-19: Companii din Silicon Valley, de pe Wall Street sau giganți din show biz ca Netflix le cer angajaților care se întorc la birou să fie vaccinați

Redacția iul. 31, 2021 0 comentarii
vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

Facebook, Google, Netflix, Morgan Stanley. După luni de reticențe, companiile americane iau atitudine pe tema vaccinării, pentru a-și păstra în siguranță angajații care se întorc în birouri, notează CNN Business. Un număr tot mai mare de companii cer ca angajații să fie vaccinați și, în unele cazuri, chiar și clienții.

Majoritatea companiilor permit anumite excepții, care țin de convingeri religioase sau de probleme de sănătate – foarte rare, desigur. Dar scuza „Am citit ceva înfricoșător pe Facebook” nu se mai aplică.
Silicon Valley este în fruntea mișcării. Facebook și Google au anunțat deja că toți angajații care se întorc la birou trebuie să fie vaccinați. Netflix este primul studiu care cere vaccinare. Toți actorii care joacă în filmele gigantului de streaming și angajații care vin în contact cu ei trebuie să fie vaccinați.

Și companiile de Wall Street iau măsuri similare. BlackRock și Morgan Stanley au anunțat că toți angajații trebuie să fie vaccinați pentru a reveni la birou.

Lista e completată de nume ca Saks Fifth Avenue, Washington Post, Ascension Health și Lyft.

Johnny Taylor, Jr, de la Society of Human Resource Management, spune că majoritatea angajaților doresc vacccinarea. Oamenii vor să fie siguri că locul de muncă e unul sigur. Un sondaj prezentat de el arată că aproape 70% dintre angajați vor ca colegii lor să fie accinați. Și răbdarea cu cei care ezită a ajuns la limită. „Există câteva organizații care încearcă încă un pas intermediar. Ei spun că, dacă alegeți să nu vă vaccinați, atunci va trebui să fiți testați de mai multe ori pe parcursul săptămânii, pe banii tări. Și va trebui să purtați o mască la locul de muncă și nu orice mască, ci acea mască N95. Adică, până la urmă, vom face acest lucru puțin incomod pentru voi, deoarece voi îl faceți inconfortabil și faceți locul de muncă mai puțin confortabil pentru colegii voștri”, a spus specialistul în Resurse Umane.

Chiar și șeful Rezervei Federale, Jerome Powell, spune că vaccinările sunt esențiale pentru a proteja economia de noile tulpini ale coronavirusului.

Articolul integral AICI

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *