Complexul Energetic Oltenia anunță că Tinmar Energy nu va mai fi partener în construirea de noi proiecte de energie

Redacția oct. 14, 2022 0 comentarii
complexul-energetic-oltenia

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Complexului Energetic (CE) Oltenia (AGEA) a transmis în raportul din 12 octombrie că respinge acordul cu Tinmar Energy pentru construirea de noi proiecte de energie privind planul de decarbonizare al CE Oltenia.

Printre proiectele respinse se numără implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari, implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de – 112 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Turceni sau implementarea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni.

„Nu aprobă Acordurile Acționarilor între Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. și Societatea TINMAR ENERGY S.A.. în vederea constituirii următoarelor societăți pe acțiuni pentru implementarea proiectelor fotovoltaice și CCGT cuprinse în Planul de restructurare al Societățîi Complexul Energetic Oltenia S.A. aprobat de Comisia Europeană conform Deciziei nr. CE(2022) 553 final din dată de 26 ianuarie 2022: (i) societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de ~ 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari: (ii) societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de – 112 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Turceni: (iii) societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de ~ 66 MW pe haldă exterioară Pinoasa a SE Rovinari; (iv) societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de ~ 19 MW pe haldă exterioară Bohorelu a SE Rovinari: (v) societate mixtă SPV privind implementarea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni”, potrivit documentului AGEA.

Tinmar Energy este primul furnizor care a vrut să renunțe la o parte din clienți, pentru că nu și-ar permite achiziția de energie, după cum a scris Economedia aici.

Compania a avut în anul 2021 o cifră de afaceri de 3.568.309.044 (peste 730 de milioane de euro), cu o creştere de 62% faţă de anul 2020. Totodată, profitul companiei a fost de aproximativ 28,5 milioane de euro, cu 27% mai mare faţă de anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *