Confirmare oficială pentru deschiderea Autostrăzii Sebeş-Turda: Lotul 2 va fi inaugurat cel mai târziu la 1 decembrie, dar cu unele restricţii

A10 Sebeş Turda Drulă

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda va fi deschis circulaţiei cel mai târziu pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, a anunţat astăzi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu. Este, practic, confirmarea oficială că tronsonul de autostradă dintre Alba Iulia şi Aiud (25 km) unde se lucrează de aproape şapte ani va fi dat în trafic până la sfârşitul anului, dar cu restricţii în zona alunecării de teren de la Oiejdea, lângă Alba Iulia unde, pe aproximativ un kilometru se va circula pe o singură bandă pentru fiecare sens.

„Avem în teren toţi responsabilii de lucrare, şefii de UIP (Unitatea de Implementare Proiecte din CNAIR), consilierii directorului general, prezent aici (n.r.Cristian Pistol) verificăm în teren toate fluxurile de material, primim zilnic rapoarte despre evoluţia lucrărilor, astfel încât să ne asigurăm că maximum în jurul datei de 1 Decembrie să dăm în trafic, cu anumite restricţii în zona unde au fost probleme”, a răspuns Scrioşteanu la întrebarea jurnaliştilor privind inaugurarea autostrăzii la 1 decembrie.

Asigurări pentru deschiderea „lotului Aktor” pe A10 Sebeş – Turda până la sfârşitul anului au venit, joi, şi de la fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„A10 SEBEȘ-TURDA + A3 TG. MUREȘ AU INTRAT ÎN LINIE DREAPTĂ. A fost așternut asfaltul final de uzură pe întreaga lungime a celor 2 tronsoane. Se execută în prezent ultimele lucrări pe partea de parapete, marcaje, garduri de protecție sau șanțuri. Am monitorizat personal evoluția șantierului de la cantitățile zilnice de asfalt puse în operă și până la soluțiile tehnice din dealul de la Oiejdea. În ciuda încercărilor unor conducători politici de a mistifica realitatea, până la finalul acestui an vom circula pe autostradă continuă de la Cluj la Sibiu sau Deva, lăsând în urmă nesfârșitele ambuteiaje din Teiuș, Aiud și Alba Iulia”, a scris Drulă.

La începutul lunii trecute, noul şef al CNAIR, Cristian Pistol, ameninţa constructorul grec cu rezilierea contractului şi confirma că autostrada nu poate fi deschisă la ultimul termen asumat, 15 noiembrie.

Sursa Foto : Adisan

Comentarii

  1. Interesant ar fi sa stim lista celor invitati la inaugurare.
    Sa faca poza cu “mareţele realizări a guvernului mieu”.
    Nu stiu de băi de mulţime!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.