Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiei de IT Dataware Consulting de către Bittnet

Bittnet

Consiliul Concurenței a anunțat luni că analizează tranzacția prin care Bittnet Systems, un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori București, alături de Cătălin-Cristian Georgescu și Constantin-Adrian Savu, preiau compania Dataware Consulting, integrator de produse și servicii IT&C.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea, care va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

În măsura în care tranzacția va fi finalizată, Dataware se va alătura business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group și va fi integrată în perimetrul de consolidare financiară al Dendrio Solutions, companie care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Aceasta este cea de-a treia achiziție a Bittnet din 2022. În septembrie, Bittnet a preluat oficial 2Net Computer SRL (2Net), o companie locală specializată în echipamente, soluții și servicii IT&C, prin Dendrio Solutions, companie deținută de grup. Totodată, în martie compania a anunțat că a finalizat negocierile privind preluarea integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C.

„În urmă cu aproximativ o lună, la momentul publicării rezultatelor pentru primele nouă luni din 2022, am menționat că ne aflam în discuții avansate pentru alte tranzacții de M&A, un proces prin care urmărim să aducem alături de noi companii care să ne permită să ne consolidăm prezența în activitatea clasică de integrare IT&C și în zona de managed services. Ne bucurăm că am reușit ca până la finalul acestui an să anunțăm o nouă tranzacție și să atingem obiectivul de a începe anul 2023 cu o capacitate de a genera o cifră de afaceri de peste 300 milioane de lei. Dataware este o companie care va extinde paleta de produse și servicii informatice a diviziei noastre de tehnologie, prin adăugarea de noi capabilități tehnologice, precum și prin aria de certificări. Estimăm ca tranzacția să fie finalizată în prima parte a anului viitor”, spunea în decembrie Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate. Compania are încheiate parteneriate cu producători importanți din domeniu, precum Fujitsu, Cisco, Brocade și M-Files. Echipa Dataware este formată din aproximativ 40 de angajați și colaboratori.

Valoarea tranzacției anunțate este estimată la 18,6 milioane de lei, suma urmând să fie plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET. Având în vedere că valoarea tranzacției include și acțiuni BNET, participația de 70% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware achiziționată de Bittnet Group, va fi împărțită proporțional între Bittnet Group (19%) și Dendrio (51%). Restul de 30% din Dataware va rămâne în proprietatea fondatorilor companiei, care vor primi suplimentar și o sumă variabilă, reprezentând 30% din profitul net al Dataware pentru anul 2022.

„Această consolidare vine într-un moment potrivit din punctul de vedere al pieței de capital, fiind o dovadă de maturitate a capitalului românesc. Totodată necesitatea existenței pe piața din România a unui integrator autohton capabil să implementeze viitoarele proiectele de transformare digitală a României a dus la realizarea acestei tranzacții. Colaborarea companiilor din Grupul Bittnet cu Dataware are la bază o istorie dovedită atât în timp cât și în diferite proiecte implementate cu succes. Astfel, alăturarea grupului Bittnet – prima companie românească listată la bursa de valori – în acționariatului Dataware a venit în mod natural. Grupul Bittnet își menține promisiunile făcute acționarilor săi si totodată își consolidează poziția pe piața de IT&C din România, iar prin această tranzacție, precum și prin tranzacțiile viitoare, își va duce la îndeplinire promisiunea asumată – realizarea unei cifre de afaceri consolidată de 500 milioane de lei în anul 2024”, spunea și Constantin Savu, cofondator Dataware.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale Dataware, în 2021, compania a înregistrat venituri totale de 28 milioane de lei și un profit brut de 3,5 milioane de lei. Pentru anul 2022, compania estimează că va realiza o cifră de afaceri de 49 milioane de lei, EBITDA de 5,2 milioane de lei și un profit brut de aproximativ 4 milioane de lei.

După finalizarea tranzacției, echipa Dataware va fi integrată în business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Grupului Bittnet. În primele nouă luni din 2022, această divizie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX și ISEC) a înregistrat venituri de 95,5 milioane de lei, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit operațional de 4,7 milioane de lei.

Bittnet a fost fondată în anul 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT&C din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, FORT, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, ISEC Associates, Computer Learning Center, Nenos Software & Nonlinear, Optimizor, 2Net Computer și TopTech. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: