Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Arctic Stream vrea să preia 23% din capitalul social al Data Core Systems, un furnizor de servicii de securitate cibernetică

calculator IT programator Sursa foto: Dreamstime

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Arctic Stream SA, integrator de infrastructură și securitate IT, vrea să preia o prte din Data Core Systems (DCS), furnizor de servicii de securitate cibernetică din România.

În aprilie, Arctic Stream a anunțat că a semnat un memorandum de înțelegere privind transferul a 23% din capitalul social al Data Core Systems.

Finalizarea achiziției este așteptată pentru trimestrul al treilea al acestui an, după încheierea tuturor procedurilor de due diligence. În prezent, valoarea de piață țintă a companiei Data Core Systems SRL este de 43 milioane de lei (circa 8,65 milioane de euro).

„Structura tranzacției va fi formată dintr-o componentă cash, respectiv din rezervele constituite din profitul Arctic Stream în anii anteriori (conform strategiei aprobate de acționari), din acțiuni AST și plăți bonus pentru îndeplinirea unor obiective agreate de părți. Data Core Systems, fondată în 2012, este o firmă în plină ascensiune, la nivel operațional și financiar, într-o piață a serviciilor de cybersecurity aflată în continuă dezvoltare, atât în România, cât și pe plan global. Compania a înregistrat venituri de 30,09 milioane de lei (6,05 milioane de euro) anul trecut, în urcare cu peste 66% față de anul 2020. Pentru 2024, Data Core Systems anticipează venituri de 52,6 milioane de lei (10,5 milioane de euro) și un profit operațional de 4,4 milioane de lei”, potrivit comunicatului de presă.

„Prin memorandumul semnat facem un prim pas pentru integrarea business-urilor Arctic Stream și Data Core Systems în ceea ce va deveni cel mai puternic pol de tehnologie în privința integrării de soluții IT și servicii de cybersecurity din România. Ambele companii dețin o bogată experiență în domenii complementare, certificări de la furnizori de top, un portofoliu de clienți extins în mai multe domenii, dar – mai presus de orice – împărtășim aceleași valori și perspective asupra dezvoltării business-ului. Acesta este începutul unui parteneriat strategic în care, împreună, vom deveni unul dintre cei mai puternici jucători pe piața serviciilor IT. Pentru atingerea acestui obiectiv, ne bazăm, în primul rând, pe menținerea și sporirea calității echipei”, a declarat Dragoș Diaconu, fondator și Director General al Arctic Stream.

„Data Core Systems se află într-o fază decisivă de expansiune a activității sale, determinându-ne să accelerăm dezvoltarea domeniilor noastre de afaceri prin inițierea unei colaborări strategice cu Arctic Stream. Această companie, recunoscută pentru partajarea principiilor și viziunilor noastre, reprezintă partenerul ideal în acest demers. Suntem profund convinși că diversitatea oportunităților prezentate de piața serviciilor integrate de soluții IT și sectorul cybersecurity ne va permite să evidențiem valoarea adăugată a acestei sinergii. Acest parteneriat nu numai că va sublinia diferențierea noastră în cadrul pieței, dar va asigura, de asemenea, clienților noștri un portofoliu extins de servicii și soluții IT, caracterizat printr-o integrare superioară și o capacitate îmbunătățită de răspuns. Așadar, ne exprimăm întreaga încredere în potențialul acestei alianțe de a genera valoare semnificativă pentru toți stakeholderii implicați”, a declarat Cristian Mănescu, Director General al Data Core Systems.

Arctic Stream S.A. este un integrator IT fondat în anul 2017, care oferă produse și servicii în domenii precum tehnologii și echipamente de comunicații, automatizări ale centrelor de date, soluții de tip software-defined și securitate cibernetică.

Data Core Systems S.R.L. este un integrator de soluții IT care activează pe piața din România din anul 2012. Anterior tranzacției, compania era deținută integral de familiei Mănescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.