Consitrans, proiectantul Autostrăzii Focșani – Bacău: Documentația de proiectare a fost elaborată la cele mai înalte standarde și a fost aprobată de CNAIR

Explozie Autostrada Moldovei A 7

Consitrans, firma care a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Autostrăzii Focșani – Bacău, transmite că a respectat cele mai înalte standarde de calitate, iar documentația a fost aprobată de beneficiar – CNAIR, conform unui comunicat de presă emis după explozia de joi dimineață în care 4 oameni au murit, iar alți 5 au fost răniți. Magistrala Transgaz apare în documentație, iar constructorul UMB aștepta aviz de la Transgaz pentru lucrări de relocare cu o firmă specializată.

„Documentația de proiectare a fost elaborată la cele mai înalte standarde profesionale respectând cu strictețe toate prevederile legale şi normativele în vigoare, în baza avizelor obținute de la toţi factorii implicați și a fost aprobată de către Beneficiarul CNAIR/Asigurăm opinia publică că vom colabora cu Antreprenorul la orice analiză va face pentru elucidarea cauzelor care au determinat tragicul accident şi vom comunica in mod transparent concluziile noastre”, arată un comunicat Consitrans.

Totodată, o notă de colaborare între Transgaz și CNAIR, prin constructor, arată că lucrările de relocare ale conductei trebuiau să se realizeze înaintea lucrărilor la infrastructura drumului.

Imagini Știrile TVR:
Precizările CNAIR privind procedura de avizare: 

1. Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de SC Consitrans SRL București, iar indicatorii tehnico- economici au fost aprobați prin HG nr. 903/ 13.07.2022.

2. Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC) a fost realizată de SC Consitrans SRL, în baza tuturor avizelor necesare obținute inclusiv de la Transgaz:

– Aviz favorabil Transgaz nr. 219/2197 din 04.01.2021
– Aviz favorabil CTE Transgaz nr. 387/29.11.2021

În baza acestei documentații, MTI a emis Autorizația de Construire nr.11 din 27.03.2023.

3. A fost elaborat Proiectul Tehnic (PT) tot de către SC Consitrans SRL și aprobat în CTE CNAIR în data de 22.07.2022.

4. Prin decizia Directorului General al CNAIR a fost desemnată, în data de 10.02.2023, echipa de consultanță a proiectului, constituită din angajați ai DRDP Iași. Această echipă de supervizare a emis Ordinul de Începere a lucrărilor în data de 29.03.2023.

Sursa Foto : captură YouTube

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *