Consorțiul condus de o companie turcească care va construi gazoductul Tuzla-Podişor vrea să predea investiția în maxim 2 ani

gaze, energie, electricitate, gazprom, gazoduct, criza energetica Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Un consorțiu condus de compania turcească Kalyon Insaat Sanayi va construi gazoductul Tuzla-Podișor. Consorțiul a câștigat licitația pentru construcția gazoductului, fiind semnat la Guvernul României și ordinul de începere a lucrărilor, scrie Haberler, potrivit Agenției de presă Rador.

Proiectul gazoductului Tuzla– Podișor constă în construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 308,3 km, care va face legătură între resursele de gaze naturale exploatate din perimetrul Neptun Deep și coridorul BRUA.

Murathan Kalyoncu, Membru al Consiliului de Administrație al Kalyon Holding, a făcut o declarație referitoare la proiectul din zona Mării Negre – conducta de gaze naturale Tuzla-Podișor – pentru care au câștigat licitația în România: „Importanța acestui proiect este că satisface 45% din necesarul de gaze naturale al României. În același timp, este cel mai mare proiect de investiții în infrastructura energetica realizat în Europa, în cadrul proiectelor susținute de Uniunea Europeană”.

Zilele trecute au fost semnate documentele privind câștigarea licitației pentru gazoductul Tuzla-Podișor, de către Kalyon Holding. Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Guvernului din București, cu participarea viceprim-ministrului român Marian Neacșu, a ministrului Energiei Sebastian Burduja, a directorului general al SNTGN Transgaz, Ion Sterian, iar din partea Kalyon İnşaat, a participat Serdar Över, membru al Consiliului de Administrație.

„Obiectivul nostru este ca în decurs de aproximativ 24 de luni să predăm gazoductul către Transgaz”

Kalyoncu a declarat că firma sa își propune să finalizeze proiectul într-o perioadă scurtă, de 24 de luni, și a adăugat: „Am câștigat deja licitația pentru o conductă de gaze naturale de 310 de kilometri care se va extinde de pe coasta Mării Negre, din Constanța, până în orașul Podișor din România. Documentul l-am semnat vinerea trecută. Tot vinerea trecută am preluat șantierul. Ne propunem să livrăm lucrarea noastră către Transgaz în 24 de luni. Importanța acestui proiect este că satisface 45% din necesarul de gaze naturale al României. La fel, este în prezent cea mai mare investiție în infrastructura energetica din Europa în cadrul proiectelor susținute de Uniunea Europeana. Am pornit pe acest drum cu experiența și expertiza pe care le-am dobândit în Turcia. Nu vom rămâne în Europa ci ne vom extinde și în alte zone geografice precum Africa, America, Asia. Instalația de stocare a gazelor naturale din regiunea Marmara de Sud pe care am realizat-o în Turcia dar și construcția conductelor de gaze naturale TANAP ne-au ajutat foarte mult în acest sens. Am câștigat această licitație deoarece suntem compania cu cea mai avantajoasă ofertă, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al costurilor în comparație cu concurenții noștri internaționali. Faptul că ne aflăm într-o afacere de investiții în infrastructură critică este un pas foarte important pentru Kalyon și contractorii turci. Deoarece conducta de gaze naturale nu este o muncă pe care oricine o poate face cu ușurință. Am tratat cu seriozitate proiectul, făcând o diferență tehnică față de concurenții noștri internaționali. Desigur, suntem mândri că o companie turcească lucrează la acest proiect, extrem de important pentru Europa și independența sa energetică”.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Comentarii

  1. Corect ce zice turcul dar ce nu spune este ca ei iau doar banii munca grea o fac firmele românești plătite prost normal ca doar nu sint prosti turcii sa ne îmbogățească pe noi romanii cred ca nație mai proasta ca noi nu exista in lumea asta bravo turcilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *