Constanţa: Prețul gazelor a scăzut, dar prețul gigacaloriei, nu. Ce spun experții 

calorifer, incalzire, energie termica, repartitor caldura Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Directorul societății Termoficare Constanța, Liviu Popa, a explicat de ce prețul local al gigacaloriei nu a fost influențat de scăderea prețului gazelor naturale, din ultimele luni, scrie Rador.

Liviu Popa a declarat că se așteaptă o nouă recalculare din partea Autorității Naționale de Reglementare în Energie, care ar putea să aibă ca rezultat reducerea costurilor de producție: “Pe regula de până acum, reglementatorul ANRE face producătorului, care este cel care cumpără gazele, Electrocentrale Constanța, un preț de producere de două ori pe an – 1 ianuarie, de obicei și 1 iulie. Având în vedere exact tendința de scădere, noi ne așteptăm ca la 1 iulie, când ne dă prețuri noi pentru Electrocentrale, deja să vină un preț mai mic. Efectul investiției se va simți și la noi și per total, trebuie să realizăm o cheltuială mai mică”.

Prețul local al Termoficare Constanța pentru energia termică furnizată în municipiul Constanța este de 1.589,92 de lei/Gcal.

Pentru consumatorii casnici se aplică o subvenție de 1.139,92 de lei/Gcal astfel încât prețul facturat a rămas la valoarea de 450 de lei/Gcal.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *