Consumul de gaz industrial a atins un vârf înainte de 2022 și nu se mai întoarce, cred industriașii europeni

Redacția sept. 2, 2023 1 comentarii
industrie, carbune, fabrica, poluare, turbina

Consumul de gaze naturale de către industria europeană a crescut ușor în acest an, dar directorii din industrie estimează că nu va reveni la maximele care au precedat criza energetică, scrie Energy Press.

Potrivit lui Argus, decalajul de consum este acum de 8-10%, deoarece subperformanța unităților industriale continuă, mai ales în sectoarele consumatoare de energie, precum cele chimice.

Volatilitatea puternică a prețului gazului din ultimii doi ani i-a determinat pe unii jucători să „își piardă încrederea” în gaz, a spus oficialul, adăugând că nicio altă marfă nu a cunoscut fluctuații atât de mari.

În același timp, impulsul multor mari consumatori de a schimba combustibilul pune, de asemenea, o presiune descendentă și permanentă asupra cererii de gaze pe continent.

Un analist a subliniat că industriile caută prețuri la gaze pentru perioade lungi de timp, dar U.E. nu încurajează această soluție în prezent, spre deosebire de țările asiatice.

Sursa foto: FMI / Facebook

Comentarii

  1. “Crede si nu cerceta.”, asta vrea Vaticanul !

    Aberant. S-au invatat sa le arda pe pomana. Considerand crema ‘ecuatiei’, ar trebui integrat si calculat mai bine tot ce inseamna poluare, la nivel de teorie economica fundamentala, input-ul universal fiind chiar apa…tot procesul + costuri aferente.

    Intr-adevar, capacitatea de-a polua planeta in masuri de siguranta si-a cam atins asimptotica.

    Ganditi-va ca doar din desalinizarea oceanelor si reintroducerea sarii(fara clor) in apa ar produce o energie chimica necesara Planetei… Acum, mai greu cu recipientii de stanca rezistenti la coroziune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *