Controale ANPC la Mall Băneasa: amenzi de aproape 200.000 lei și 10 unități închise temporar

Redacția iun. 30, 2022 0 comentarii
Mall Baneasa

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat, pe 29 iunie 2022, 36 de acțiuni de control în Complexul Comercial Mall Băneasa București, în urma cărora au fost închiși temporar 10 operatori economici și au fost date amenzi de aproape 200.000 lei.

Potrivit ANPC, în urma controlului, au fost aplicate, până în acest moment, amenzi contravenționale în cuantum de 187.000 lei și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 10 operatori economici, până la remedierea deficiențelor, verificările aflându-se în plină desfășurare.

Cele 10 închideri temporare au fost aplicate următorilor agenți economici:

  • SC ESPRESSO HOUSE SRL
  • SC ARGENTINE BAR RESTAURANT
  • SC MINIBURGERS CORNER SRL
  • SC KIDO SMART PLAY SRL
  • SC EVERTOGETHER SRL
  • SC KUNGFU KING SRL
  • SC MLS INVEST TRADING SRL
  • SC GETA VOINEA HAIR INTERNATIONAL SRL
  • SC COSMOBRANDS GROUP SRL
  • SC ROUGE NAIL BAR SRL

Neregulile constatate de comisarii ANPC au fost:

  • Comercializarea unor produse cu data limită de consum depașită
  • Utilizarea unor vitrine și agregate frigorifice, de expunere a mărfii și de depozitare, neigienizate, sub tăvile metalice aflându-se acumulari masive de praf, grăsime, zone de vopsea exfoliată și rugină.
  • Prezenta insectelor (gândaci și muște), la raionul de comercializare a produselor de cofetarie și pâine sau în spații de gătire
  • comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice
  • Deficiențe de etichetare la unele produse cosmetice
  • Emiterea unor certificate de garanție completate eronat
  • Utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără eticheta cu elementele de identificare și caracterizare și cu data limită de consum
  • Folosirea unor preparate finite calde păstrate in agregate frigorifice
  • Colectarea reziduală realizată îin recipiente fără capac
  • Utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, precum și a unor recipiente de plastic neigienizate corespunzător
  • Folosirea unor electrocasnice profesionale (ex.: prăjitor de pâine), cu un grad avansat de uzură, cu rugină, resturi alimentare
  • Utilizarea unor cântare de bucătărie neverificate și neomologate metrologic
  • Lipsa din lista meniu a alergenilor și a ingredientelor care pot provoca intoleranțe
  • Utilizarea unui spațiu de gătire neigienizat, cu pereți ciobiți, murdari, cu acumulare de materii organice în spațiile dintre aparatele de gătit și pereți, neechiparea adecavată a personalului din bucătărie
  • Comercializarea înghețatei ambalate, fără nici un element de identificare, în stare decongelată, fără respectarea lanțului termic
  • Nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor pe masa caldă, adică la minimum 60 grade Celsius
  • Utilizarea unor vase de preparare neigienizate, cu strat gros de arsură, cu grad avansat de uzură
  • Depozitarea unor produse direct pe paviment
  • Folosirea unor ouă depozitate la temperatura mediului ambiant
  • Deficiențe de etichetare la comercializarea bijuteriilor din metale prețioase (fără a avea pe etichetă trecut gramajul și fără a informa consumatorii în legatură cu natura și caracteristicile pietrelor)
  • Nerespectarea condițiilor igienico – sanitare, în saloanele de frumusețe
  • Lipsa traducerii în limba română
  • Lipsa informațiilor și a emiterii formularelor de schimb valutar.

Sursa foto: Baneasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.