Criza semiconductorilor: TSMC anunță construirea primei sale uzine în Japonia, cu un sprijin guvernamental de 3,8 miliarde euro

cip chip cipuri semiconductor sursa TSMC

Gigantul taiwanez al industriei microcipurilor a anunțat că va construi prima sa uzină în Japonia, în plină penurie mondială de componente electronice, scrie Le Figaro.

Lucrările vor începe anul viitor și vor fi parțial finanțate de guvernul japonez, care speră ca producția să demareze la finalul lui 2024. Premierul nipon Fumio Kishida a declarat joi seara că acest acord va „îmbunătăți independența industriei semoconductorilor și va contribui considerabil la securitatea economică” a Japoniei. Potrivit cotidianului Asahi, guvernul japonez are în vedere un sprijin financiar de circa 500 de miliarde de yeni (3,8 miliarde euro).

Economia mondială este afectată de o penurie importantă de microcipuri, componente esențiale în toate domeniile, de la mașini, rachete, telefoane mobile și console de jocuri.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) produce unele dintre cele mai avansate cipuri electronice din lume. O mare parte a producției TSMC este concentrată în Taiwan și numeroase țări încearcă să convingă compania să construiască uzine pe teritoriul lor. Pe lângă proiectul din Japonia, societatea a investit miliarde în construcția unei uzine ultramoderne în Arizona.

Uzinele TSMC funcționează în prezent la capacitate maximă și au avertizat că fluxul de producție va rămâne tensionat și anul viitor.

Foto: TSMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *