Cum ar putea războiul comercial al lui Trump să distrugă economia lui Putin – analiză The Moscow Times / Prețul petrolului Ural, cu 25 % sub nivelul prevăzut în buget

chipurile lui putin si trump pe cani Sursa foto: Freeskipper | Dreamstime.com

Politicile președintelui Trump, percepute inițial ca o potențială binefacere pentru Rusia, au provocat, în mod ironic, daune economice semnificative Moscovei, transmite publicația independentă The Moscow Times. Războiul său tarifar și politicile comerciale au făcut ca acțiunile rusești să se prăbușească, iar prețurile petrolului să atingă minimele ultimilor patru ani, afectând grav economia Rusiei.

Scăderea prețurilor petrolului, cu țițeiul Brent la 63 de dolari și Ural la 50 de dolari pe baril, a creat o presiune economică substanțială. Aceasta este cu mult sub ceea ce Kremlinul are nevoie pentru a atinge pragul de rentabilitate. Situația amenință bugetul fragil al Rusiei și declanșează potențial o devalorizare a rublei. Ziarul rusesc de afaceri RBK Daily a scris că scăderea prețului petrolului „pune probleme serioase pentru PIB-ul Rusiei, bugetul de stat și va duce în mod inevitabil la o prăbușire a cursului de schimb al rublei”.

Această încetinire economică este o consecință directă a refuzului lui Putin de a detensiona conflictul din Ucraina și de a adera la normele internaționale. Dependența sa de o relație favorabilă cu Trump pentru reducerea sancțiunilor s-a întors împotriva sa. În timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a promis că administrația centrală va face „tot ce este necesar” pentru a minimiza pagubele, realitatea este dură, prețurile petrolului Ural fiind cu 25 % sub nivelurile prevăzute în buget.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Vulnerabilitatea Rusiei la fluctuațiile pieței globale, evidențiată de crizele economice anterioare din 1998 și 2008, este din nou expusă. Având în vedere că veniturile din petrol și gaze reprezintă aproximativ 30% din bugetul Rusiei, scăderea prețurilor la energie reprezintă o amenințare fiscală majoră, agravată de creșterea cheltuielilor militare.

Eșecul lui Putin de a diversifica economia rusă a amplificat susceptibilitatea acesteia la schimbările pieței globale. Bursa de la Moscova a suferit o serie prelungită de pierderi, iar perspectiva reducerii sancțiunilor s-a diminuat, mai notează The Moscow Times.

Citește și: Noul război al Rusiei cu Europa: Sabotajul cablurilor submarine de energie și internet / Aceste acte ar putea duce la penurie de energie și haos economic

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.