Cursa pentru semiconductori: Statele Unite ar putea acorda subvenții de peste 10 miliarde de dolari pentru Intel (Bloomberg)

cipuri, semiconductori intel Sursa foto: Pexels

Administrația Biden este în discuții pentru a acorda subvenții de peste 10 miliarde de dolari companiei Intel Corp (INTC.O), a relatat vineri Bloomberg News, citând persoane familiare cu acest subiect, conform Reuters.

Negocierile sunt în curs de desfășurare, iar pachetul de acordare a Intel va include probabil atât împrumuturi, cât și subvenții directe, potrivit raportului.

Departamentul de Comerț al SUA, care supraveghează plata fondurilor CHIPS Act, și Intel au refuzat să comenteze.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Departamentul a anunțat deja două granturi mai mici în cadrul Chips Act, iar secretarul american al comerțului, Gina Raimondo, a declarat la începutul acestei luni că departamentul său intenționează să acorde mai multe finanțări în termen de două luni, în cadrul programului guvernamental de 39 de miliarde de dolari pentru stimularea producției de semiconductori.

Fondul pentru semiconductori este destinat să subvenționeze producția de cipuri și investițiile aferente lanțului de aprovizionare, iar premiile vor ajuta la construirea de fabrici și la creșterea producției.

Intel plănuiește să cheltuiască zeci de miliarde de dolari pentru a finanța fabrici de cipuri în locații vechi din Arizona și New Mexico, precum și o nouă locație în Ohio, despre care compania din Silicon Valley spune că ar putea deveni cea mai mare fabrică de cipuri din lume.

Însă Wall Street Journal a raportat la începutul acestei luni că Intel plănuia să amâne finalizarea sitului din Ohio până în 2026 din cauza încetinirii pieței cipurilor și a unei derulări lente a fondurilor federale.

Rămâne neclar dacă un val de dolari federali din acest an ar putea accelera din nou aceste planuri sau planurile Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (2330.TW), care a solicitat, de asemenea, finanțare americană și a cărei fabrică de cipuri în construcție în Arizona a fost amânată.

Micron (MU.O) și Samsung Electronics (005930.KS) construiesc, de asemenea, noi fabrici de cipuri în SUA și au depus cereri în cadrul programului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: