Dacia se „lansează” în spațiu. De 1 aprilie, compania trimite un „Dustar” în altă galaxie

dustar dacia spatiu

Dacia sărbătorește ziua păcălelilor de 1 aprilie anunțând că „lansează” primul (și singurul) program spațial accesibil din lume, denumit DUSTAR, prima călătorie urmând să aibă loc astăzi.

Compania glumește spunând că acest salt uriaș pentru Dacia vine după ce „a revoluționat piață auto nouă de pe Pământ, oferind mașini la prețuri accesibile, premiate și fiabile începând cu 2013”.

Așa-zisul comunicat de presă îl citează și pe un anume Alan Ding, șef al operațiunilor DUSTAR, care spune: „Vrem să oferim cel mai bun raport calitate-preț. Am realizat acest lucru pe Pământ, așa că lansarea unei mașini în spațiu este următorul pas evident! Începem prin a trimite Dacia Duster către noi culmi astăzi”.

„Lansarea” va fi transmisă și live:

Încercând să facă de asemenea o glumă de 1 aprilie, Volkswagen a gafat major, zilele trecute, după ce a transmis prea devreme un comunicat în care anunța un rebranding în „Voltswagen”, pentru a sublinia eforturile companiei de a dezvolta piața mașinilor electrice. Știrea a fost luată „de bună” inclusiv de mass-media internațională și de analiști. Ulterior, compania a retras comunicatul în care făcea acest anunț, l-a republicat, iar apoi l-a retras din nou. Miercuri, Volkswagen și-a cerut scuze pentru inducerea în eroare a consumatorilor și a investitorilor.

Dincolo de glumă, în urmă cu trei ani, Elon Musk și SpaceX chiar au lansat în spațiu Tesla Roadster a miliardarului pe o rachetă Falcon Heavy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.