Dacia Spring a făcut furori: Peste 1.500 de precomenzi în numai patru ore, pentru cea mai ieftină mașină electrică din Europa

masina electrica, dacia, dacia spring Sursa foto: Dacia

Peste 1.500 de oameni au precomandat Dacia Spring, sâmbătă, în primele patru ore de la lansarea rezervărilor pentru cea mai ieftină mașină electrică din Europa, în contextul în care în tot anul 2019 numărul de mașini electrice înmatriculate în țara noastră abia a trecut de 1.500. Interesul a fost chiar mai mare, aproape 24.000 de utilizatori accensând platforma de precomenzi.

„Interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a condus la blocarea temporară a platformei pentru preluarea precomenzilor. În ziua de 20 martie, la ora 14:00, la momentul deschiderii platformei erau conectați peste 6.000 de utilizatori, numărul acestora fiind de aproape 24.000 de la începutul zilei. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi”, potrivit datelor transmise Economedia de către Direcția de Comunicare a Dacia.

În anul 2019 numărul total de înmatriculări de mașini electrice a fost de 1.506 unități (aproape dublându-se în 2020, la 2.837 unități).

Utilizatorii de pe forumurile auto au astas atenția, sâmbătă, că începând cu ora 14.00, site-ul de precomenzi pentru Dacia Spring nu a mai funcționat, pentru o perioadă, și că au existat numeroase erori, inclusiv retragerea banilor fără a primi o confirmare. Dacia a anunțat în jurul orei 19.00 că a soluționat o serie de probleme.

Dacia Spring poate fi cumpărat în România cu numai 7.700 de euro. Acest preț este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții esențiale. Prima este ca achiziția să se realizeze prin intermediul programului „Rabla Plus”, prin care se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice. Cea de-a doua este ca la schimb să se caseze și un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

Prețul oficial de comercializare al Dacia Spring în România începe de la 16.800 și poate ajunge la 18.100 de euro.

Primele mașini Dacia Spring vor fi livrate în septembrie 2021.

Sursa foto: Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *