Daimler Truck a început să producă camioane marca Mercedes-Benz în China

Redacția sept. 26, 2022 0 comentarii
steaua mercedes

Daimler Truck a început să producă camioane marca Mercedes-Benz în China, primele vehicule ieşind de pe liniile de producţie ale fabricii sale mixte deţinută împreună cu compania Foton Motor, din Beijing, la sfârşitul săptămânii trecute, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

China este cea mai mare piaţă din lume pentru camioane grele, cu aproximativ 1,5 milioane de vehicule vândute în 2021, mai multe decât în ​​SUA, Japonia şi Europa la un loc, potrivit datelor  asociaţiei auto VDA din Germania.

Piaţa chineză este dominată în mare măsură de companii locale, care includ Jiefang, parte a grupului FAW, Dongfeng Motor şi Sinotruk, care oferă produse mai competitive la preţ.

Daimler Truck a produs până acum în China doar marca joint-venture-ului său, Auman, în timp ce vindea camioane Mercedes-Benz importate din Germania la un preţ mai mare.

Un reprezentant al companiei a refuzat să dezvăluie obiectivele de producţie. U

n document văzut de Reuters în 2020 cu privire la planurile de renovare a fabricii mixte pentru a începe producţia de camioane grele spunea că ţinta era fabricarea a 50.000 de camioane Actros pe an.

Sursa foto: Daimler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *