De la promisiuni la „provocări“. Grindeanu, la Congresul Drumarilor: Vă lansez provocarea să unim toate provinciile țării prin infrastructură modernă

sorin grindeanu, vicepreședinte psd, președinte interimar al Camerei Deputatilor, social-democrat

România trebuie să accelereze proiectele de infrastructură pentru a recupera întârzierile și restanțele de după Revoluție, principala provocare pentru constructori fiind unirea tuturor regiunilor țării prin autostrăzi, a transmis joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi și căi ferate moderne, în următorul deceniu, România are un plan investițional cu obiective de aproximativ 70 de miliarde de euro din care aproape jumătate având deja finanțarea asigurată din fonduri europene.

La Congresul Drumarilor de la Timișoara,  Grindeanu a subliniat că Planul Investițional aprobat de Comisia Europeană trebuie respectat indiferent de schimbările guvernelor și a lansat provocarea către drumari să lege Muntenia, Moldova și Transilvania printr-o rețea de autostrăzi, obiectiv pe care politicienii l-au tot promis în ultimii ani, dar care nu poate fi realizat mai devreme de 5-6 ani, termenele pentru proiectarea și execuția Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, prima autostradă care să taie Carpații.

„Azi, îmi permit să vă lansez o provocare, una legată de ce este prins în acest Plan Investițional, dar care înseamnă foarte mult, simbolic pentru România: Unirea provinciilor istorice din țară prin proiecte majore de infrastructură. În sfârșit există contracte pentru toate cele cinci loturi ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. De 30 de ani noi vorbim de această autostradă, dar până acum o lună nu aveam contracte să o realizăm. Nu poți să treci Carpații cu autostrăzi dacă nu ai contracte“, a transmis Grindeanu.

Ministrul de resort a mai anunțat că astăzi va fi anunțat câștigătorul licitației pentru secțiunea cu tuneluri Lugoj – Deva (sursele Pro Infrastructura arată desemnarea UMB), iar până la sfârșitul anului va fi lansată licitația pentru proiectarea și execuția loturilor finanțate prin PNRR pentru Autostrada Unirii A8.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.