Departamentul de Justiţie al SUA a confiscat criptomonede de 3,6 miliarde de dolari, legate de atacul cibernetic împotriva Bitfinex din 2016

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown sursa foto: Pexels

Departamentul de Justiţie a anunţat marţi dimineaţă că a confiscat criptomonede în valoare de 3,6 miliarde de dolari, care ar fi fost furate într-un atac cibernetic împotriva platformei de tranzacţionare Bitfinex în 2016, transmite CNBC, citat de news.ro.

Ca parte a operaţiunii, autorităţile au reţinut un cuplu din New York, pe baza acuzaţiilor că plănuiau să spele activele digitale.

Aceasta marchează cea mai mare confiscare financiară efectuată vreodată de agenţie, a declarat procurorul general adjunct Lisa Monaco, într-un comunicat.

Oficialii au spus că l-au arestat ​​pe lya Lichtenstein, în vârstă de 34 de ani, şi pe soţia sa, Heather Morgan, în vârstă de 31 de ani.

Autorităţile îi acuză pe cei doi că au încercat să spele veniturile obţinute din 119.754 de bitcoin, furate de pe platforma Bitfinex, după ce un hacker a accesat sistemele Bitfinex şi a iniţiat peste 2.000 de tranzacţii neautorizate.

Procurorii susţin că tranzacţiile au trimis monedele furate în portofelul digital al lui Lichtenstein.

”Astăzi, autorităţile federale de aplicare a legii demonstrează încă o dată că putem urmări banii prin blockchain şi că nu vom permite ca criptomonedele să fie un refugiu sigur pentru spălarea banilor sau o zonă de infracţiuni în sistemul nostru financiar”, a afirmat procurorul general adjunct Kenneth Polite Jr. într-un comunicat.

Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie pentru spălarea banilor, care implică o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, şi conspiraţie pentru fraudarea Statelor Unite, care presupune o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *