Destinații pentru familii cu copii, bune de trecut în revistă pentru mini-vacanța de Paște: De la dinozauri și zimbri la căsuțe “de zâne” și plimbări cu catamaranul

edenland park foto Sursa foto: Edenland Park
De la parcuri cu dinozauri sau unele de aventură la rezervații cu zimbri, case “de pitici”, aquapark-uri cu tobogane gigant sau grădini zoologice, plimbări cu catamaranul sau tiroliene – sunt câteva dintre opțiunile pe care le-ați putea lua în considerare pentru o excursie în familie, mai ales că se apropie mini-vacanța de 1 Mai și Paște. Ghidul de locuri pentru cei mici ClubulCopiilor.ro face o trecere în revistă a unor destinații din România care merită vizitate împreună cu juniorii.

În Sibiu și împrejurimi

Poate unul dintre cele mai populare locuri din Transilvania pentru familiile cu copii este Porumbacu de Sus, un sat aflat în județul Sibiu la baza Muntelui Negoiu din Munții Făgăraș unde aveți o colecție de obiective pe care vi le propunem să le vizitați, conform platformei.

  • Castelul de Lut, Valea Zânelor are o arhitectură care copiază basme. Castelul este construit în întregime din materiale naturale, cum ar fi lutul, paiele și lemnul, fiind unul dintre cele mai instagramabile locuri din țară. Perioada cea mai potrivită în care să faceți o vizită aici este la finalul primăverii și, bineînțeles, vara care este anotimpul ideal pentru ieșiri și concedii. Castelul de Lut este deschis zilnic, dar momentan nu puteți decât să-l admirați din exterior, accesul în căsuțe nefiind permis. Obiectivul acesta este potrivit pentru voi dacă faceți o vizită scurtă în zonă și vreți să-i impresionați pe copii arătându-le aceste căsuțe și făcând o plimbare în timp ce admirați peisajele. Pentru noi a fost o ieșire minunată pentru poze și un mic picnic în natură.
  • Povestea Calendarului vă îndeamnă să “Pătrundeți în lumea magică a copilăriei” în timp ce vizitați și admirați căsuțele colorate de diverse forme și decorate în stiluri pline de veselie: Căsuța de turtă dulce, Căsuța Dragobete, Căsuța Ciupercuță, Căsuța Amintirilor, Căsuța Stejarul Poveștilor etc. Căsuțele sunt reprezentative pentru legendele celor 12 luni ale anului și tradițiile care le însoțesc. Această destinație este recomandată de copii care au vârste mai mici, deoarece pentru cei mai mari s-ar putea să nu prezinte atât de mult interes. Se organizează și ateliere creative, de gastronomie sau chiar șah.
Sursa foto: Povestea Calendarului, Facebook

Dacă vi se face foame puteți trece pe la Coliba Haiducului unde degustați o pizza pe vatră, o plăcintă sau alte preparate delicioase.

La 30 de minute distanță de Povestea Calendarului, aproape de Cârțișoara este Păstrăvăria Albota unde puteți lua masa înconjurați de natură. Sunt și locuri de joacă pentru copii și animale.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Din seria atracțiilor turistice care se încadrează în perimetrul apropiat al localității Porumbacu de Sus se numără și celebrul Bâlea Lac la o distanță de aproximativ 17 km. O oprire în natură ideală să vă bucurați de frumusețea peisajului.

După ce vizitați obiectivele de mai sus nu ezitați să faceți o oprire și în centrul vechi din Sibiu, în special dacă vremea este favorabilă și vă permite plimbări printre clădirile istorice și străduțele înguste ale orașului.

La 11 minute de centrul orașului Sibiu se află Muzeul Astra, cea mai importantă instituție muzeală din România, este situat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului și este un muzeu în aer liber care îți permite să te plimbi printre gospodării românești tradiționale țărănești, bisericuțe de lemn, mori de apă, de vânt și poți admira alături de copii câteva animăluțe. Aveți 10 km de alei doar bune de străbătut și explorat.

În Brașov

Recomandări de locuri pentru copii pe care să le încercați dacă poposiți în Brașov:

  • Dino Parc Râșnov: aici e recreată lumea preistorică a dinozaurilor, cu o expoziție de creaturi în mărime naturală. Parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copac, un teatru 9D și unul de 360°, trasee de aventură, o tiroliană, un labirint cu laser, o cutie de sunet, expoziții unice și spații interactive suplimentare, pe lângă traseul magnific cu 100 de dinozauri.
Sursa foto: Dino Park Râșnov, Facebook
  • Castelul Bran
  • Parcul de aventură Brașov : Aventura Parc are trasee, sală de escaladă cu panou de cățărat virtual, iar dacă vreți să explorați natura cu bicicletele aveți șansa de a închiria o bicicletă aici
  • Echitație în natură: dacă vizitați orașul Brașov și aveți parte de vreme plăcută încercați o oră de echitație la unul din centrele dedicate din zonă. În Poiana Brașov puteți încerca o sesiune de călărie la Spiritul Cailor
  • Aquaparc-ul Paradisul Acvatic Brașov: 6 piscine interioare, piscine în aer liber, lazy river, tobogane, grotă de relaxare, jacuzzi și o atmosferă unică de voie bună
  • Zoo & Planetariu Brașov: Vizitează cele peste 100 de specii de animale, inclusiv lei, tigri, urși, reptile, maimuțe și multe altele, inclusiv un panda roșu. La începutul vizitei noi am poposit la cofetăria de la Zoo, pentur a ne încărca bateriile cu ceva dulce.
  • Drumeții: sunt trasee prietenoase printre care: drumeția spre Vf.Tâmpa (960 m) – care durează aproximativ o oră- iar dacă aveți copii mici puteți opta pentru urcarea cu telecabina și scurte plimbări când ajungeți sus, la 20 de minute cu mașina de Brașov găsiți Dealul Cetății – Lempeș – care vă oferă un peisaj deosebit, în special la apus sau Traseul Canionul 7 Scări ( are o durată de 3-4 ore)

La Sinaia

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sinaia cu copiii este vara, dacă intenționați să bifați obiectivele turistice de mai jos, conform Clubulcopiilor.ro:

  • Vizita la Castelul Peleș –  reședința de vară a regilor României
  • Trasee montane – un traseu de aproximativ 2 ore (dus-întors)recomandat este Poteca Regală-Poiana Stânii Regale
  • Experiența cu gondola către Cota 1400 – de la înălțime admirați priveliștea încântătoare care vă relaxează și impresionează în același timp
  • Parcul Dimitrie Ghica.

În Călimănești-Căciulata

La 18 km nord de Râmnicu Vâlcea se află stațiunea Călimănești Căciulata, o locație liniștită ideală pentru plimbări, dar unde întâlniți și opțiuni de divertisment pentru familiile cu copii.

Iată ce puteți pune pe lista obiectivelor dacă ajungeți in această stațiune:

  • Drumeții ușoare: pe marginea râului Olt, traseul naturalistic Căciulata-Cozia (traseu care vă poartă spre Mănăstirea Cozia), traseul spre Peștera Muierilor, traseul Valea lui Stan
  • Aquaparc: Cozia Aqua Park, deschis tot timpul anului. Special pentru copii există tobogane și bazine speciale.
  • O plimbare cu catamaranul pe Olt.
  • O vizită la Mănăstire Cozia
  • Parcul Național Cozia și cascada Lotrișor: Drumeția până la Cascada Lotrișor se face pe un traseu frumos pe drum forestier, cu înclinare ușoară, ideal și pentru copii.

La mare: Eforie Nord și Mamaia

Când vine vorba de vacanța la mare în familie cu copii mici este important ca stațiunea să aibă hoteluri child-friendly aproape de mare, plaje cu nisip fin și o atmosferă cât mai primitoare. În România, cele mai potrivite stațiuni pentru familiile cu copii sunt Eforie Nord și Mamaia, potrivit ghidului de locuri pentru copii.

Eforie Nord

În Eforie Nord veți găsi plaje cu nisip fin, intrarea lină în apă, liniștea necesară și activități captivante pentru cei mici:

  • Plaja și bălăceală la orele dimineții sau după-amiaza când nu e foarte puternic soarele
  • Plimbări cu barca pe mare
  • Eforie Aqua Park: un aqua park cu 12 tobogane de-abia așteaptă să fie motivul distracției copiilor
  • Parcul Central
  • Lacul Belona: se află în sudul stațiunii, chiar între Marea Neagră și Lacul Techirghiol

Mamaia

Poate una dintre cele mai celebre stațiuni care are multe opțiuni de cazare child friendly, plaje spațioase și activități multiple pentru familiile cu copii este Mamaia. Ce puteți face în această stațiune cu cei mici?

  • Plaja și bălăceală la orele dimineții sau după-amiaza când nu e foarte puternic soarele
  • Aqua Magic Mamaia: parc de distracții acvatic cu zone tematice pentru toate vârstele
  • Plimbare cu barca: explorați marea Neagră într-o plimbare cu barca
  • Luna Parc Mamaia: un parc de distracții

Băile Felix

Chiar dacă unele piscine cu apă termală sunt strict interzise copiilor cu vârste mai mici de 14 ani, fiecare complex deține piscine care permit accesul și celor mici.

Locații cu apă termală unde cei mici au spații dedicate:

Ștrandul Apollo-Felix

Ștrandul este deschis pe toată perioada anului și are 10 bazine care includ: piscina cu valuri, 4 piscine exterioare cu apă termală, piscină cu jocuri acvatice, 2 piscine dedicate copiilor, piscină interioară și 5 tobogane pentru distracție garantată.

Aquaparc Felixarium

Lotus Therm Spa & Luxury Resort – are 14 piscine interioare și exterioare cu recirculare și apă termală, cascade, jacuzzi și tobogane pentru divertismentul copiilor.

Felixarium cuprinde: peșteri cu izvoare termale, cascade, perdele de apă, terenuri de sport, spații de joacă, toate într-un decor atins de plante luxuriante.

Aqua Park President Felix

Complexul are piscine interioare, exterioare, zone de joacă pentru copii, tobogane colorate, zone de relaxare.

Nymphaea

Sursa foto: Aquapark Nymphaea, Facebook

Nymphaea din Oradea este anual unul dintre cele mai vizitate aquapark-uri și care se află la aproximativ  9 km de Băile Felix.

Deva, Orăștie și Hunedoara

Ce puteți face aici cu copiii prin Țara Hațegului:

  • Rezervația de zimbri de la Hațeg: Copiii pot să observe aceste animalele atât de speciale la noi în țară fiind printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul.
  • Muzeul trenurilor în Hunedoara: Garnituri de tren, locomotive și mașinuțe. Toate acestea sunt expuse, în patru încăperi, într-un decor de poveste. Peroanele sunt pline de călători, care stau la taifas în așteptarea trenurilor. Nu lipsesc nici tunelurile și viaductele, iar atmosfera creată este incredibil de reală. Muzeul trenurilor din Hunedoara va fi o experiență interesantă pentru întreaga familie.
  • Castelul Corvinilor: Toți copiii sunt fascinați de castele și cavaleri, iar acest cstel este impresionant încă de la intrare, cu turnurile înalte, cu zidurile groase și peisajele desprinse parcă din basm.
  • Sarmisegetusa Regia: Explorează trecutul îndepărtat al României la Sarmisegetusa Regia, o fostă capitală a Daciei și un important centru militar și religios, învăluită în mister și istorie.
  • Arsenal Park Orăștie este un complex turistic situat în Orăștie, Hunedoara cu tematică militară cu o suprafață de 88 de hectare care dispune de hotel, un muzeu militar în aer liber, un aquaparc cu tobogane și un parc de aventură.

În București

edenland bucuresti
Foto: clubulcopiilor.ro

 

  • Destiny Park – oraș în miniatură, destinat copiilor între 3 și 14 ani în care copiii au ocazia să experimenteze cum este să fii adult pentru cateva ore, testând meserii de oameni mari, fiind plătiți pentru munca lor, cu MagicBani, foarte utili atunci când vor să cumpere participarea la diverse experiențe.
  • Parcul de distracții Orăselul copiilor situat lângă stația de metrou Constantin Brâncoveanu si învecinat cu Parcul Tineretului. Există zone de distracție, locuri de relaxare și o gamă de facilități, inclusiv roată panoramică, turn de viteză, montagne russe, mașinuțe electrice, circuit acvatic cu lebede plutitoare, dar și terase și restaurante
  • Bălăceală la Therme pentru iubitorii de apă si tobogane.
  • Parcul de aventură Edenland Park este situat la 20 de minute de București: trasee în copaci, loc de joacă pentru copii, Eden Jump, perete de escaladă, biciclete care pot fi închiriate, echitație, zooland (struți, cămile, lame, păuni, căprioare, capre pitice), ateliere de pictură, spații pentru paintball și tir cu arcul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.