Deutsche Bank a soluţionat un proces cu două fonduri offshore pentru creanţe de 1,6 miliarde de dolari, legate de falimentul lui Bernard Madoff

Redacția mart. 25, 2023 1 comentarii
germania, steag, drapel, berlin

Deutsche Bank a soluţionat un proces în care acuza două fonduri offshore că au renunţat unilateral la un acordul de vânzare a unor creanţe în valoare de 1,6 miliarde de dolari legate de falimentul firmei omonime a investitorului american Bernard Madoff, transmite Reuters, citat de News.ro.

Acordul a fost dezvăluit joi de avocaţii băncii germane şi Kingate Global Fund şi Kingate Euro Fund, într-o scrisoare depusă la tribunalul federal din Manhattan.

Termenii nu au fost făcuţi publicii, iar acordul necesită aprobări ale instanţelor din mai multe jurisdicţii.

Încorporate în Insulele Virgine Britanice, fondurile Kingate au canalizat banii clienţilor către Madoff timp de mulţi ani, înainte ca schema lui Ponzi să se prăbuşească în 2008.

Fondurile şi-au vândut creanţele faţă de fostul fond Bernard L. Madoff Investment Securities LLC către Deutsche Bank, pentru 66 de cenţi pe dolar ,în 2011.

Dar banca a spus că fondurile Kingate au avut mai târziu ”remuşcări ale vânzătorilor”, deoarece valoarea creanţelor a crescut substanţial.

În martie 2021, judecătorul de district din SUA Edgardo Ramos a respins cererea fondurilor Kingate de a respinge cazul Deutsche Bank.

Deutsche Bank nu a făcut niciun comentariu imediat, vineri. Avocaţii fondurilor Kingate nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În iunie 2019, fondurile Kingate au convenit să returneze 860 de milioane de dolari într-un acord cu Irving Picard, administratorul desemnat de instanţă care lichidează firma lui Madoff.

Picard a recuperat peste 14,5 miliarde de dolari în total.

Madoff a murit în aprilie 2021, la vârsta de 82 de ani, în timp ce executa o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.

Sursa foto: Unsplash / Maheshkumar Painam

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *