Dezvoltatorul belgian WDP a achiziționat Arad Business Park

Arad Business Park

Dezvoltatorul belgian WDP a achiziționat parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafață totală de aproximativ 42.000 metri pătrați.

Situată în partea de centru-nord a orașului Arad, proprietatea Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacției va fi operată de WDP România.

Tranzacția a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară Colliers, care susțin că aceasta confirmă interesul pentru spațiile pentru afaceri mici și pentru logistică de proximitate.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Colliers administrează Arad Business Park din 2014, având ca obiect de activitate administrarea zilnică a chiriașilor, prelungiri, reînnoiri și noi contracte de închiriere, managementul operațional al subcontractanților, gestionarea oricăror terți, precum și a bugetelor OPEX și CAPEX și alte aspecte de management.

„Achiziționarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial, la granița cu Ungaria și conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

În ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

„Piața de investiții primește un nou vot de încredere din partea unuia dintre cei mai activi jucători din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers România.

La mijlocul anului 2022, specialiștii Colliers estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce privește tranzacțiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând circa 17% din totalul volumului de tranzacții de investiții. Există șanse ca volumul investițiilor de anul acesta să depășească pragul de 1 miliard de euro, determinat în mare parte de tranzacții în segmentul de office. Sectorul industrial are în continuare foarte mult potențial și este de așteptat să fie încheiate și alte tranzacții până la finalul anului, sunt de părere experții Colliers.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: