Dezvoltatorul CTP are în plan 430.000 de mp de clădiri noi în 2023: Focusul principal anul acesta va fi Timișoara și Arad. „Am început să contăm în această zonă a Europei și să câștigăm tranzacții în competiția cu țările vecine”/ Printre țările cu care concurează România sunt Serbia, Polonia și Ungaria

CTPark

CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații industriale și logistice din România, are în plan 430.00 de mp de clădiri noi în stadii diferite de dezvoltare în 2023, construcția majorităților fiind deja autorizată în proporție de 98% și infrastructura pregătită, au transmis reprezentanții companiei într-o întâlnire cu presa. Focusul principal în acest an va fi dezvoltarea parcurilor logistice din Timișoara și Arad.

„Am închis anul 2022 cu o ocupare de 93%, peste așteptările noastre de 90% pentru anul trecut. Planurile pentru 2023 sunt distincte, cei 430.000 de mp includ și achizițiile. Ne uităm cu precădere în zona parcurilor pe care le avem”, spune Ana Dumitrache, Country Head CTP, în cadrul unei întâlniri cu presa. 

Dacă anul trecut Oradea a fost în lumina reflectoarelor în ceea ce privește dezvoltarea CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu terminal cargo aerian, unde este deja închiriat 75%, în 2023 focusul principal va fi pe Timișoara, unde gradul de închiriere este foarte mare, potrivit reprezentanților CTP, care lucrează în prezent la infrastructură. Din martie, aceștia estimează că vor reuși să înceapă construcțiile la clădirea mare de 30.000 de mp. Pe lângă Timișoara, în focus pentru anul acesta este și CTPark Arad. 

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

În ceea ce privește tendințele pieței logistice la nivel de România, Andrei Koszti, regional commercial manager CTP, spune că se va dezvolta un întreg areal de furnizori locali pentru a deservi producția, iar imaginea de transparență și corectitudine a început foarte mult să câștige, lucru care ajută în dezvoltarea parcurilor logistice.

„Am început să contăm în această zona a Europei și să câștigăm tranzacții în competiția cu țările vecine. Contează doar de noi, dar ni se duce vestea, interesul va fi din ce în ce mai mare”, precizează Andrei Koszti. Printre țările cu care concurează România sunt Serbia, Polonia și Ungaria.

„Reușim să punem România pe hartă și ne ajută să atragem talente tinere pentru o piață din ce în ce mai educată pe piata de real estate”, spune Ana Dumitrache.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

CTP deține 6 parcuri industriale în jurul Capitalei: CTPark Bucharest South, CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest, pe autostrada A1 – în zona de vest și CTPark Chitila, CTPark Mogoşoaia şi CTPark Bucharest North – în zona de nord.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: