Direcția Generală Protecție Internă cumpără trei autovehicule „pentru munca operativă” la 80.000 de euro bucata

basca-politist-afp

Direcția Generală de Protecție Internă, serviciul secret al Ministerului de Interne, cumpără cu 1,2 milioane lei trei autovehicule pentru munca operativă, potrivit unei procedure de achiziție scoasă în SICAP. Autovehiculele sunt din categoria 5+1 locuri, o lungime între 5 și 5,2 metri, ampatament minim 3 metri, cel puțin 221 cai putere și un cuplu de minim 450 NM, capabile să atingă o viteză maximă de cel puțin 190 de kilometri pe oră. Toate celelalte caracteristici tehnice aferente gamei Premium sunt prezente în caietul de sarcini.

Autovehiculele trebuie să fie livrate în maximum șase luni de la semnarea contractului cu furnizorul desemnat. Garanția acordată, cel puțin 100.000 de kilometri sau trei ani.

În fundamentarea achiziției, DGPI arată că este nevoie de auto performante care să ajute la îndeplinirea obiectivelor misiunilor specifice la randamente maxime. Mai spune instituția că ce au acum în parcul auto nu mai este la nivelul performanțelor tehnologice din acest moment, prin urmare, trebuie înlocuirea cu ceva la cele mai înalte standarde.

Ofertele se desfac în 30 mai, departajarea lor se face în funcție de preț și de garanția suplimentară acordată la numărul de kilometri.

Mai multe structuri ale Ministerul de Interne au cumpărat sau sunt în proces de cumpărare de autovehicule care să înlocuiască vechiul parc auto. Economedia.ro a relatat constant despre aceste procese aici, aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *