Dolarul a urcat joi la maximul ultimelor patru luni, iar indicii bursieri au evoluat în creştere, datorită aşteptărilor privind redresarea rapidă a economiei SUA

G4Media mart. 26, 2021 0 comentarii
dolari-lincoln-bani sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Dolarul a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, iar indicii bursieri au evoluat în creştere, datorită aşteptărilor privind redresarea rapidă, peste estimări, a economiei SUA, din criza provocată de pandemia de Covid-19, investitorii trecând cu vederea creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa, transmite Reuters, citată de News.ro.

Preşedintele american Joe Biden a susţinut, joi, prima sa conferinţă de presă oficială, în care a reiterat că viitorul proiect de lege major se va referi la infrastructură şi a spus că va dupla ţinta referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, după ce a atins obiectivul anterior de 100 de milioane de imunizări cu 42 de zile înainte de termenul stabilit.

”Acţiunile americane au încheiat ziua în creştere, în condiţiile în care Biden a prezentat un plan care susţine o creştere excepţională a economiei americane pe termen scurt”, a spus Edward Moya, analist la platforma de tranzacţii valutare OANDA.

Indicele Dow Jones a închis în creştere cu 0,62%, S&P 500 cu 0,52%, iar Nasdaq Composite cu 0,12%.

În schimb, pieţele europene au închis în declin, după cea mai mare creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în Germania de după 9 ianuarie şi cel mai mare număr de pacienţi bolnavi de Covid-19 din Franţa care au necesitat terapie intensivă, din acest an.

Indicele dolarului a atins 92,697, cel mai ridicat nivel din noiembrie.

Indicele dolarului a urcat cu 0,298, în timp ce euro a scăzut cu 0,4%, la 1,1765.

”Dolarul are o importanţă majoră. Dacă dolarul începe să crească, acest lucru va deveni o problemă. Ar însemna o slăbiciune pe piaţa mărfurilor şi o slăbiciune a pieţei emergente, începând că ofere o naraţiune compensatorie dezinflaţionistă”, a spus James Athey, director de investiţii la Aberdeen Standard Investments.

Indicele global MSCI a crescut cu 0,14%.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 4,38%, la 58,50 dolari pe baril, iar preţul petrolului Brent cu 4,19%, la 61,71 dolari pe baril.

Cotaţia aurului spot a coborât cu 0,4%, la 1.726,96 dolari uncia, iar bitcoin a scăzut cu 3,5%.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *