Dolarul depășește pragul de 110 yeni, pentru prima oară din martie 2020, susținut de optimismul legat de relansarea economică mondială

Dolari americani pixabay.com

Dolarul a depășit marți pragul de 110 yeni pentru prima oară în ultimul an, în condițiile în care așteptările optimiste legate de relansarea economică mondială și avansul randamentului obligațiunilor americane deturnează atenția investitorilor de la valutele cu statut de refugiu, relatează Le Figaro.

Dolarul era cotat la 110,2 yeni la puțin timp după ora 08,00, cu aproape 6% mai mult față de începutul lui ianuarie. Evoluția este susținută de speranțele legate de revenirea puternică a creșterii economice mondiale, grație planurilor de relansare, în special cel american.

Unii analiști cred că acest trend va continua. „Dolarul ar putea urca până la 115 yeni până la finalul anului, în funcție de rapiditatea relansării”, spune Masahiro Ichikawa de la Sumitomo Mitsui DS Asset Management.

Un plan masiv de susținere de 1.900 miliarde dolari ar urma să ofere un puternic stimulent pentru creșterea economiei Statelor Unite, dar stârnește și temeri legate de majorarea inflației în anii următori.

Yenul, considerat o valoare de refugiu în perioade de incertitudine, s-a apreciat față de dolar în cursul ultimelor 12 luni, în fața temerilor stârnite de impactul pandemiei de Covid-19 asupra economiei.

Dar accelerarea ritmului de vaccinare în SUA și planurile de relansare ale lui Donald Trump și Joe Biden creează acum speranțe puternice pentru o relansare solidă.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *