Donald Trump vede în bitcoin o „escrocherie” îndreptată împotriva dolarului

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Fostul președinte american Donald Trump a declarat, la Fox Business, că bircoinul este o “escrocherie” care afectează valoarea dolarului”, potrivit BBC News.

“Bitcoinul seamănă cu o escrocherie. Nu-mi place pentru că este o altă monedă care concurează împotriva dolarului”, a afirmat acesta, adăugând că își dorește ca valuta americană să fie “moneda lumii”.

Comentariile sale vin după ce El Salvador a anunțat că intenționează să legalizeze bitcoinul ca monedă curentă.

Cotația bitcoinului a început să scadă de la începutul lunii mai și nu și-a revenit până în prezent.

Căderea cotației este atribuită deciziei Chinei de a interzice băncilor și societăților de plată să furnizeze servicii legate de tranzacțiile cu criptomonede dar și anunțului Tesla că nu va mai accepta plăți în bitcoin.

Opinia lui Donald Trump nu este împărtășită de preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, care crede că monedele digitale „sunt mai degrabă un substitut pentru aur decât pentru dolar”.

“Ele sunt extrem de volatile, vezi bitcoin, şi prin urmare nu sunt într-adevăr de folos pentru stocarea valorii. Ele sunt mai mult un activ pentru speculaţii. Prin urmare, nu sunt folosite în mod special ca metodă de plată. În principal, sunt mai degrabă un substitut pentru aur decât pentru dolar”, afirma Powell, la sfârșitul lunii martie.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.