Două companii israeliene vor inaugura la finalul lunii în România „cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est” / Investiția de 102 milioane de euro a fost construită de o companie turcească și una chinezească

European Energy fotovoltaice eoliene Sursa foto: europeanenergy.com

Companiile israeliene Econergy Renewable Energy și Nofar Energy vor inaugura în data de 31 octombrie parcul fotovoltaic de la Rătești, din județul Argeș, investiție de 102 milioane de euro, pe care o numesc „cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Est”. Investiția a fost construită de o companie turcească și una chinezească, după cum a scris Economedia AICI.

În luna mai a anului trecut, Econergy și Nofar, două companii de energie regenerabilă din Israel, au angajat companiile turcești și chineze de energie verde INTEC și Chint pentru a construi o centrală solară de 154 MW în România.

Chint este una dintre cele nouă companii cu sediul în China care au lansat oficial proiecte de investiții străine directe în Europa Centrală și de Est (ECE) începând cu 2019, potrivit bazei de date FDI Projects a GlobalData. Din 2022, Chint a încheiat un parteneriat cu Intec pentru alte trei centrale solare în România, Polonia și Ungaria.

În august 2021, cel mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, aflat în Rătești, județul Argeș, a fost vândut către companiile israeliene specializate în energie regenerabilă Econergy și Nofar Energy. Prețul tranzacției și alte detalii nu au fost dezvăluite.

Compania românească Hidroelectrica intrase de asemenea în cursa pentru a cumpăra acest proiect.

Potrivit companiilor, proiectul de 155 MW va fi cea mai mare centrală solară din România și va face parte din proiectele de energie solară de 1,5 GW a Econergy, care are proiecte de 6GW în Europa.

Nofar Energy a fost înființată în Israel în 2011, fiind specializată în fotovoltaice și stocare. În decembrie 2020, compania și-a lansat IPO pe bursa de la Tel Aviv, la o valoare care a poziționat-o drept a treia cea mai mare companie de energie regenerabilă din Israel, din punct de vedere al valorii pieței.

Econergy este de asemenea o companie israeliană din sectorul energiei verzi. Compania derulează în prezent cea mai mare listare din sectorul energiei regenerabile și una dintre cele mai semnificative listări din Israel în 2021.

Sursa foto: europeanenergy.com

Comentarii

 1. au voie sa monteze în tara noastră panouri fotovoltaice, cât și unde vor. Romanii nu au voie, a afectează rețeaua națională!
  S-au speriat băieții deștepți de faptul ca nu vor mai avea 90000 de iobagi și au inventat procese și sesizări.
  Iar onorabila justiție, da termene la Sfântul Așteaptă. Ii doare la basca de 90000 de păgubiți.
  Si ne mai întrebam de ce au fugit 5,7 milioane de tineri??
  Sa mai votați FSN!

  • De la președinte și până la ultimul politician așa zis independent avem parte numai de lepre! În mod sigur țara asta CHIAR ARE NEVOIE DE O REVOLUȚIE!

 2. Cea mai însorită zonă din România, conform statisticilor, este sud-estul Dobrogei. Și totuși, în această zonă, nu există niciun proiect de energie fotovoltaică !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *