Drulă, despre accidentul feroviar de la Fetești: Mecanicul a adormit, era și sub influența băuturilor alcoolice

Carmen Radu iul. 29, 2021 0 comentarii
trenuri deraiate

Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Fetești, a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice, a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care a precizat că nici sistemul de frânare automată nu era funcțional. El a cerut scuze pasagerilor care au plătit bilete.

UPDATE Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop, anunță Poliția Ialomița.

„Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu sigurața pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a declarat Drulă.

El a afirmat că „nu e o dimineață bună pentru sistemul feroviar”.

„Din păcate fenomenele meteo extreme au afectat traficul în București și peste asta și un accident între două trenuri de marfă. Toate echipele sunt în teren pentru a remedia această situație cât mai rapid. Evident în astfel de cazuri apar întârzieri, disconfort, neplăcere. Pasagerii care au plătit bilet sunt într-o situație extrem de neplăcută, și dacă sunt într-un ambuteiaj. Copilul meu de patru ani a fost într-un tren spre Constanța, săptămâna trecută, putea să se întâmple. În momentul în care se întâmplă o situație de calamitate lucrurile rămân blocate pentru multe ore. Oamenilor le cer eu scuze, ca responsabil al acestui sistem”, a precizat el.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară este închisă de la miezul nopţii. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe rută deviată, anunță CFR Călători.

Totodată, un tren care venea dinspre litoral este blocat pe câmp, în apropierea Capitalei, de mai mult de nouă ore, după ce locomotiva s-a stricat. Printre pasageri se află şi zeci de adolescenţi care se întorc din tabără, de la Costineşti, dar și un grup de copii de 6-7 ani, scrie Antena 3.

Sursa foto: CFR Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *