Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești avea o alcoolemie de 0,4 la mie

Redacția iul. 29, 2021 0 comentarii
trenuri deraiate

Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești, în care un tren de marfă a intrat în alt tren, avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop, anunță Poliția Ialomița. Ministrul Transporturilor a declarat anterior că mecanicul a adormit și era și sub influența băuturilor alcoolice.

„Referitor la accidentul feroviar petrecut în timpul nopții trecute precizăm faptul că mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În continuare polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități competente în domeniu pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar”, anunță Poliția Ialomița.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat anterior că mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice și nici sistemul de frânare automată nu era funcțional. „Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu sigurața pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a spus Drulă.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară a fost închisă pentru câteva ore. Trenurile spre și dinspre Litoral au circulat temporar pe o rută deviată, anunță CFR Călători. Trenurile au înregistrat întârzieri de sute de minute.

Sursa foto: CFR Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *