Drulă, pe şantierul podului de la Brăila: Circulaţia pe pod va fi deschisă la sfârşitul anului viitor, dar nu vor fi gata ambele drumuri de legătură. Întregul proiect urmează să fie terminat la jumătatea anului 2023

Pod Brăila

Circulaţia pe podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschisă până la sfârşitul anului viitor, însă cu o singură conexiune, urmând ca întregul proiect care cuprinde şi cele două drumuri de legătură să fie încheiat la jumătatea anului 2023, conform angajamentelor constructorului, a anunţat, astăzi, pe şantierul de la Brăila, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Vicepremierul Dan Barna şi ministrul Drulă au verificat şantierul Podului peste Dunăre în contextul aniversării unui secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Japonia, în cadrul asocierii care lucrează la pod fiind şi un constructor nipon responsabil cu întinderea cablurilor principale, una dintre cele mai dificile etape ale proiectului de 433 de milioane de euro.

Cătălin Drulă a subliniat că „Golden Gate de România” a fost prima prioritate de la preluarea mandatului, investiţia fiind la un pas să ajungă „muzeu”, exproprierile pentru drumurile de legătură (fără de care podul nu putea fi folosit) fiind aproape blocate. „Când am preluat mandatul, în decembrie  a fost prima prioritate pentru ca Podul să nu ajungă muzeu. Avem acum această promisiune fermă că la sfârşitul anului viitor Podul va fi gata, inclusiv pentru traficul greu încă din prima zi urmând ca după şase luni să fie deschisă şi cealaltă ramură dar podul va putea fi folosit din prima zi”. În cadrul proiectului, sunt prevăzute două şosele de legătură cu profil de drum expres : primul cu o lungime de 19 km. între Brăila şi Jijila (malul tulcean) iar al doilea, de 4 kilometri Smârdan – Măcin. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, a explicat pe pagina sa de Facebook, ministrul Drulă.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

La rândul său, vicepremierul Dan Barna, a spus despre această lucrare că reprezintă un „proiect fără precedent prin complexitate şi nivel de tehnologie pentru România”.

Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală – 1.100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea. Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar primele lucrări au început în decembrie 2018.

Ministrul Drulă a mai anunţat că în octombrie va fi emisă Autorizaţia de Construire pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi (11 kilometri), iar la începutul anului viitor vor începe lucrările pentru construirea Centurii municipiului Galaţi, şosea cu o lungime de 30 de kilometri, pentru ambele lucrări antreprenor fiind firma UMB.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Podul va fi cam degeaba facut.
    Fara trafic!
    Directiile de pe care ar trebui sa vina trafic:
    Buzau-Braila,
    Rm. Sarat -Braila,
    Focsani-Braila,
    Barlad- Galati-Braila.
    Sunt incremenite in proiect.
    Ar trebui modernizate si largite sa preia traficul.
    Niciun proiect la orizont.
    La anul nimic.
    In 2023-2025 marea incremenire electorala in care Drula o sa ne spuna ca a scos de la sertar proiecte uitate de vechile guvernarii.
    De ce am mai facut podul?

  2. Ai trecut vreodata cu bacul pe la Galati sau Braila? Sa stai doua ore la o coada de zeci sau chiar sute de masini?

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.