Constructorul Ozaltin (Turcia) a realizat 33% din restul de contract pentru primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești și menține promisiunea de finalizare a lucrărilor pe lotul Craiova – Robănești (18 kilometri) până în decembrie 2024, a transmis marți, 7 mai, CNAIR. După rezilierea contractului primul antreprenor, Tirrena Scavi (2022), CNAIR a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor constructorului Ozaltin, iar lucrările au fost reluate în toamna anului trecut de la aproximativ 55%.
„Antreprenorul este mobilizat pe toată lungimea acestui tronson și execută toate lucrările necesare finalizării acestui contract în termenii prevăzuți. La această dată procentul este de 33,85%, procent din contractul de finalizare a lucrărilor”, transmite DRDP Craiova.
Promisiunile Ministerului Transporturilor au fost pentru circulație pe Drum Expres și Autostradă fără întrerupere de la Craiova la Constanța pentru 2023 și, ulterior, pentru 2024 (decembrie). Pentru a se realiza această legătură fără a mai intra pe DN 65 Craiova – Pitești și pe Centura Capitalei, UMB trebuie să termine complet lotul 4 Colonești – Oarja (legătura cu A1 București – Pitești) acum la 50%, iar Aktor să finalizeze lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud (aproximativ 65%).
CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, a publicat imagini live de pe șantier:
Lotul 1 are 15 pasaje și viaducte și două noduri rutiere:
Contractul pentru finalizarea lucrărilor pe primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost semnat în august 2023 cu constructorul Ozaltin din Turcia, termenul de execuție fiind de 18 luni. Despre constructorii Ozaltin și Strade Bauunternehmung Economedia a scris aici.
„Marți, 08.08.2023, CNAIR a semnat contractul având ca obiect „Execuție Lucrări Drum Expres Craiova – Pitești, Tronson 1, km 0+000 – km 17+700 – Relicitare”, cu ofertantul declarat câștigător, respectiv ASOCIEREA Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung S.R.L. – Visio Construction Works S.R.L. Valoarea contractului este de 439.294.261,17 lei fără TVA. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile. Durata contractului de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar garanția de 10 ani. Traseul are o lungime de 17,7 km. Reamintim că în data de 21.12.2022 CNAIR a reziliat contractul cu Tirrena Scavi S.p.A Italia având în vedere ritmul defectuos de realizare a lucrărilor și neîndeplinirea de către Antreprenor a prevederilor contractuale. Stadiul lucrărilor executate este de 57,06%”, a transmis CNAIR.