E-Distribuție a investit peste 106 milioane de lei în 2022 în modernizarea rețelelor electrice de înaltă tensiune și a unor stații de transformare

Redacția mart. 2, 2023 0 comentarii
Energie curent electricitate

Companiile E-Distribuţie, operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, au investit în 2022 aproximativ 106 milioane de lei din fonduri proprii în proiecte de înaltă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi din regiunile Dobrogea şi Banat.

”Companiile E-Distribuţie, operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, au investit în 2022 aproximativ 106 milioane de lei din fonduri proprii în proiecte de înaltă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi din regiunile Dobrogea şi Banat. Proiectele-cheie au constat în realizarea de linii noi şi în modernizarea unor linii electrice subterane şi aeriene, alături de lucrări de modernizare în staţiile de transformare. Investiţiile au impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a creşte nivelul de digitalizare pentru îmbunătăţirea gestionării întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranţă a clienţilor”, anunţă companiile.

E-Distribuţie Muntenia a realizat investiţii de 60 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a unor linii de înaltă tensiune şi staţii de transformare din Bucureşti, iar 18 milioane de lei au fost realizate de către E-Distribuţie Dobrogea, în special pentru modernizarea şi amplificarea unor staţii de transformare din judeţele Ialomiţa şi Constanţa. E-Distribuţie Banat a realizat investiţii de 28,3 milioane lei, din care 9,8 milioane de lei pentru modernizarea unei linii electrice aeriene de înaltă tensiune din judeţul Hunedoara.

În Bucureşti, E-Distribuţie Muntenia a investit peste 33 de milioane de lei în total pentru realizarea unei linii electrice noi subterane pe traseul Maşini Grele – IMGB şi creşterea capacităţii liniei din zona Fundeni – Pipera 2, dar şi pentru amplificarea staţiei de transformare Maşini Grele.  

În Dobrogea, principalele lucrări din 2022 privind infrastructura de înaltă tensiune au constat în modernizarea a trei staţii de transformare din judeţele Ialomiţa şi Constanţa. Valoarea totală a acestor trei lucrări derulate de E-Distribuţie a fost de 16,2 milioane de lei. În Banat, un proiect important privind reţeaua de înaltă tensiune a E-Distribuţie a fost modernizarea liniei electrice aeriene Baru Mare – Haţeg, cu o lungime de 31,3 km. Proiectul, cu o valoare de aproximativ 9,8 milioane de lei şi care a vizat zone greu accesibile geografic, a constat în lucrări de modernizare a elementelor de reţea: circa 120 de stâlpi de metal, precum şi înlocuirea izolatorilor şi conductoarelor electrice.

Reţelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuţie numără 286 staţii de transformare şi peste 24.000 de posturi de transformare. În 2022, acestea au distribuit 15,5 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Sud Muntenia (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

 

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *