Electrica Furnizare a construit în acest an 33 de centrale fotovoltaice, cu o producţie medie anuală de 19.221 MWh

fotovoltaic Sursa foto: Pixabay

Electrica Furnizare a anunțat joi că a fost aleasă în acest an pentru a construi 33 de centrale fotovoltaice, cu o producţie medie anuală totală de 19.221 MWh. Romaqua Group Borsec, Transavia, Zentiva România, Lemet, Eckerle România sau Cristal Brad SRL sunt câteva dintre companiile care au ales Electrica Furnizare în anul 2022 pentru construcţia de sisteme fotovoltaice la cheie.

Compania încheie astfel anul 2022 cu o putere totală instalată de 14.030 MWp pentru numeroase companii din România.

Companiile au investit în proiecte la cheie cu o valoare totală de aproximativ 13 milioane de euro.

Compania a finalizat anul acesta proiecte care contribuie la reducerea totală a emisiilor de CO2 cu 4.175,57 tone pe an, cantitate calculată astfel prin raportare la emisii de CO2 la nivelul României în 2021, 217,24 g/kWh.

„În ceea ce priveşte tipul de proiecte fotovoltaice, acestea au fost realizate atât pe teren, cât şi pe acoperişurile clădirilor şi de fiecare dată ne-am respectat angajamentele făcute faţă de parteneri, în sensul în care proiectele au fost livrate la timp sau au fost finalizate mai devreme decât prevedeau termenele contractuale”, a spus Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.

Compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, companie la care acționar este statul român prin Ministerul Energiei. În anul 2020, Electrica a intrat pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *