Grupul de furnizare și distribuție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, caută director general și alți șefi de departamente, potrivit unor anunțuri publicate atât pe site-ul propriu, cât și de compania de recrutare Pluri Consultants.
Astfel, Electrica SA a declanșat procesul de recrutare și selecție a candidaților pentru nominalizarea în vederea numirii în postul de Director General (Chief Executive Officer), Director Financiar (Chief Financial Office), Director Dezvoltarea Afacerii (Chief Business Development Officer) și Director Capital Uman (Chief People Officer).
De exemplu, pentru postul de Director General, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
Criteriile de eligibilitate absolute – aceste criterii sunt evaluate pe baza analizei dosarului de candidatură și trebuie satisfăcute în proporție de
100%. Aceste criterii sunt:
• Studii superioare finalizate cu diplomă de licență
• Experiență profesională totală de minim 10 ani
• Experiență relevantă de management al unei structuri organizaționale de minim 3 ani.
Criteriile de eligibilitate relative – aceste criterii sunt evaluate tot pe baza analizei dosarului de candidatură și reprezintă un avantaj. Aceste criterii sunt:
• Studii postuniversitare finalizate – programe de Master
• Studii postuniversitare finalizate – MBA
• Studii doctorale finalizate
• Experiență profesională în domeniul energiei
• Experiență relevantă de management al unei entități organizaționale cu o cifră anuală de afaceri de minim 100 milioane euro.
Dosarele de candidatură pentru postul de Director General trebuie depuse până cel târziu în data de 17.11.2022.
Reamintim că, începând din luna mai, Electrica SA este condusă interimar de Alexandru Chiriță, anterior Data Protection Manager (DPO) la compania de stat Hidroelectrica, după cum spuneau sursele Economedia.
În mai, Corina Popescu a fost demisă de la conducerea Electrica SA, spuneau sursele Economedia. Compania a confirmat ulterior oficial informația la Bursa de Valori București (BVB). Consiliul de Administrație al companiei a decis atunci schimbarea Corinei Popescu, după numai trei ani din cei patru de mandat. A fost unanimitate pentru demitere, conform surselor Economedia. Corina Popescu primește o despăgubire de 400.000 de euro, pentru restul de mandat de executat.
Grupul de furnizare și distribuție de energie Electrica SA a încheiat primul semestru al acestui an cu pierderi de 176 milioane de lei, un rezultat în scădere cu 252 milioane lei comparativ cu profitul de 76 milioane lei înregistrat în primul semestru din 2021.