Electrica va cumpăra un proiect de energie din surse regenerabile în județul Vrancea pentru 600.000 euro

Redacția iul. 6, 2022 0 comentarii
energie electrica

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie electrică Electrica va cumpăra un proiect privind producția de energie din surse regenerabile pentru 600.000 euro, potrivit unui anunț de la Bursa de Valori București (BVB).

Contractul privește achiziția a 100% din părțile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deținută integral de vânzători, pentru un preț total estimat de 600.000 euro. Prețul final se va determina prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabila în rețea), situat în zona comunei Vulturu, județul Vrancea.

Contractul prevede achiziționarea în perioada următoare semnării contractului de vânzare- cumpărare de către Electrică a părților sociale ale companiei și plata prețului aferent în două etape, structurate în funcție de stadiul de dezvoltare a proiectului și de îndeplinirea unor condiții suspensive.

Tranzacția vizată se încadrează în strategia Grupului Electrică stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

Statul român este cel mai mare acționar în cadrul Electrica SA, cu peste 48% din acțiuni.

Sursa foto: ACUE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *