Elon Musk a mai vândut un pachet de acțiuni Tesla de aproape un miliard de euro

elon musk, tesla Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a vândut alte 934.091 de acțiuni ale producătorului de vehicule electrice în valoare de 963,2 milioane de dolari, au arătat joi dosarele de valori mobiliare din SUA.

El a exercitat, de asemenea, opțiuni pe acțiuni pentru a cumpăra 2,17 milioane de acțiuni Tesla.

Elon Musk a vândut până acum acțiuni de peste nouă miliarde de dolari ale Tesla, asta după ce a cerut părerea dacă să vândă urmăritorilor săi de pe Twitter.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut, pe 11 noiembrie, acțiuni în valoare de circa șapte miliarde de dolari, în prima acțiunie de acest gen în ultimii peste cinci ani. Ulterior, acesta a mai vândut acțiuni de un miliard de dolari și, ieri, de aproape un miliard de dolari.

Tesla a anunțat că va deschide anul acesta, cât a mai rămas din el, fabrica din Germania și nu va cere subvenții pentru aceasta. Era de așteptat ca Tesla  să primească o finanţare UE de 1,14 miliarde de euro pentru fabrica sa de baterii din Gruenheide,  Brandenburg, conform planului, o decizie finală fiind probabilă până la sfârşitul anului.

Între timp, compania vinde destul de bine și în Europa, unde, în octombrie, Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut model electric, potrivit JATO.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *