Elon Musk amenință că va renunța la achiziția Twitter, din cauza unei „încălcări” a acordului

elon musk

Elon Musk amenință că se va retrage din achiziția de 44 de miliarde de dolari a Twitter dacă compania nu oferă mai multe informații despre modul în care calculează numărul de conturi false, scrie The Verge.

„Domnul Musk crede că compania Twitter rezistă în mod activ și îi zădărnicește drepturile de informare (și obligațiile corespunzătoare ale companiei) conform acordului de fuziune”, scriu avocații lui Musk, într-o scrisoare în care spun că acesta ar putea alege „să nu încheie tranzacția” din cauza presupusei încălcări a contractului.

Musk a petrecut săptămâni întregi plângându-se de problema spam-ului de pe Twitter, în ceea ce părea a fi un efort ciudat de a scăpa de acordul de achiziție a rețelei de socializare pe care l-a semnat cu mai mult de o lună în urmă. Musk spunea atunci că nu va continua cu preluarea Twitter, tranzacție în valoare de 44 de miliarde de dolari, decât dacă gigantul poate dovedi că roboții reprezintă mai puțin de 5% dintre utilizatorii săi, așa cum a declarat compania în rapoartele publice. Musk a estimat că conturile false reprezintă cel puțin 20% din toți utilizatorii.

Musk a scris anterior pe Twitter că înțelegerea era „suspendată” din cauza preocupărilor sale cu privire la conturi spam și a spus că afacerea „nu poate merge mai departe” până când Twitter nu dovedește acuratețea numărului de conturi false.

Dar abia astăzi Musk a făcut o amenințare oficială de a renunța la achiziție, majoritatea plângerilor sale anterioare fiind făcute în tweet-uri și interviuri.

Twitter estimează că mai puțin de 5% dintre utilizatorii săi zilnici sunt conturi spam. Luna trecută, CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a declarat că compania i-a oferit lui Musk o explicație despre modul în care Twitter își generează estimările de spam. „Am împărtășit cu Elon o privire de ansamblu asupra procesului de estimare în urmă cu o săptămână”, a scris Agrawal la mijlocul lunii mai, „și așteptăm cu nerăbdare să continuăm conversația cu el și cu voi toți.”

Consiliul de administrație al Twitter a declarat că intenționează să aplice termenii fuziunii, declarând că tranzacția este în interesul tuturor acționarilor. Preluarea propusă include o taxă de despărțire de 1 miliard de dolari pentru fiecare parte, dar Musk nu poate pleca pur și simplu plătind taxa.

Acordul de fuziune include o prevedere specifică de performanță care îi permite Twitter să-l forțeze pe Musk să încheie afacerea, conform dosarului inițial. Acest lucru ar putea însemna că, în cazul în care înțelegerea va ajunge în instanță, Twitter ar putea obține un ordin care să-l oblige pe Musk să finalizeze fuziunea, mai degrabă decât să câștige compensații bănești pentru orice încălcare a acesteia.

Musk, care este și directorul executiv al Tesla Inc., a adunat un grup de 19 investitori pentru a susține financiar tranzacția și a spus că vorbește cu alți acționari actuali ai Twitter, inclusiv cu cofondatorul Jack Dorsey, pentru a-și transfera acțiunile în compania privată. Luna trecută, Musk a renunțat la planurile de a-și finanța parțial achiziția Twitter cu un împrumut legat de participația sa din Tesla și a mărit dimensiunea componentei de capital a tranzacției la 33,5 miliarde de dolari. El a anunțat anterior că și-a asigurat 7,1 miliarde de dolari angajamente în capitaluri proprii de la investitori, inclusiv de la miliardarul Larry Ellison, Sequoia Capital și Binance. Băncile s-au angajat deja să ofere lui Musk finanțare prin datorii de 13 miliarde de dolari.

sursa foto: Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *