Elon Musk ar putea deveni CEO-ul temporar al Twitter după ce va finaliza achiziția de 44 miliarde de dolari

twitter

Elon Musk ar putea deveni director executiv temporar al companiei Twitter timp de câteva luni după ce va finaliza achiziția de 44 miliarde de dolari a companiei de social media, potrivit unor surse CNBC, citate de Reuters.

Miliardarul a co-fondat și conduce Tesla (mașini electrice), SpaceX (fabricație aerospațială), Neuralink (companie de neurotehnologie care vrea să dezvolte interfețe creier-mașină.) și The Boring Company (firmă de servicii de infrastructură și construcții de tuneluri). În curând, Elon Musk își mai adaugă o dimensiune în portofoliul de afaceri – controlul uneia dintre cele mai influente rețele de socializare.

Acesta a obținut luni un acord pentru a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, într-o tranzacție care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori și lideri globali către cea mai bogată persoană din lume.

Antreprenorul a dezvăluit joi că a strâns fonduri de 7,14 miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, din necesarul de 44 de miliarde de dolari, de la investitori care îi includ pe co-fondatorul Oracle Larry Ellison, platforma de schimb de criptomonede Binance și firmele de gestionare a activelor Fidelity, Brookfield și Sequoia Capital, scrie Financial Times.

Odată cu noile angajamente de finanțare, Musk va reduce la jumătate, respectiv la la 6,25 miliarde de dolari, împrumutul pe care l-a luat cu un grup de creditori și va crește angajamentul de capital la 27,25 miliarde de dolari. Restul prețului de achiziție va fi plătit cu bani strânși de la băncile globale.

Cel mai mare sprijin pentru achiziția Twitter vine de la co-fondatorul Oracle Larry Ellison, care contribuie cu 1 miliard de dolari. Firma de capital de risc Sequoia oferă 800 de milioane de dolari, în timp ce firma de investiții în tehnologie din Dubai, VyCapital, oferă 700 de milioane de dolari. Binance oferă 500 de milioane de dolari.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.