Elon Musk respinge acuzațiile Chinei conform cărora îi împiedică să lanseze sateliți în spațiu

Elon Musk

Omul de afaceri Elon Musk a respins afirmațiile conform cărora sateliții Starlink ocupă prea mult „spațiu” în această industrie și nu permite intrarea unor noi actori, scrie BBC.

„Zeci de miliarde” de sateliți pot fi găzduiți pe orbite apropiate de Pământ, a spus el pentru Financial Times. Comentariile sale vin după o afirmație a șefului Agenției Spațiale Europene (ESA) potrivit căreia Musk „făcea regulile” pentru industria spațială comercială emergentă. Săptămâna aceasta, China s-a plâns că stația sa spațială a fost forțată să evite coliziunile cu sateliții Starlink.

Musk a respins sugestiile că proiectul său Starlink Internet Services împiedică efectiv intrarea concurenților în industria sateliților, spunând că există spațiu suficient pe orbita Pământului pentru sateliți.

„Aceasta nu este o situație în care îi blocăm efectiv pe alții în vreun fel. Nu am blocat pe nimeni și nici nu ne așteptăm să o facă”, a adăugat Musk.

Luna aceasta, Josef Aschbacher, directorul general al ESA, a avertizat că miile de sateliți de comunicații lansați de Starlink vor avea ca rezultat mult mai puțin spațiu pentru concurenți. Alți experți au spus că sunt necesare distanțe mult mai mari între sateliți pentru a evita coliziunile decât a sugerat Musk.

Oamenii de știință și-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la riscurile de coliziuni în spațiu și au cerut guvernelor lumii să împărtășească informații despre cei 30.000 de sateliți estimați și alte resturi spațiale care orbitează Pământul.

SpaceX a lansat deja aproape 1.900 de sateliți ca parte a rețelei Starlink și intenționează să lanseze alți mii de sateliți.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.